Weekend get-away? Slik pakker du smart!

At den etterlengtede helgeturen er over på et blunk, kan de fleste kjenne seg igjen i. Ved å pakke smart kan du derimot spare både tid og penger, noe som kommer godt med på en 48-timers adspredelse.

Å pakke kan være en utfordring, samme hvor mye man reiser. En helgetur er ofte en sårt etterlengtet pause fra hverdagen, med tilhørende høye forventninger. Mange lar rusen av en påfølgende miniferie overbevise dem om at de skal rekke alt mulig, og pakker derfor tungt; fire par sko, rettetang og krølltang, bøker, to kameraer og så videre.

Sannheten er dessverre ofte det motsatte; en helg går ofte forferdelig fort. Og det kan være vanskelig å vite hva man bør prioritere, og hva man gjerne kan droppe å ha med i bagasjen.


1. Reis med håndbagasje

Ved å la den store kofferten bli liggende hjemme, sparer du ikke bare penger på å slippe kostnadene for kolli tur/retur (dersom du skal fly). Du slipper dessuten å stå i kø for å sjekke inn bagasjen på flyplassen, og kan spasere elegant forbi bagasjebåndene når du har landet – mens alle andre slår ihjel tid – dyrebar ferietid – i taxfreen, i påvente av at båndet begynner å rulle.


2. Rull, ikke brett eller flatpakk

Alle reiseblogger, -magasiner og -lister sverger til den samme tommelfingerregelen: i stedet for å brette plaggene, er det svært mye mer plassbesparende å rulle dem så små du klarer. Dette lille trikset forhindrer også krøllete klær. Undertøy og andre små plagg fyller du inn til slutt, når du ser hvor det er små lufthull du ikke har klart å fylle. Skoene dine kan du fylle med sokker.


3. Reis ikledd de tyngste plaggene

Har du en stor jakke du gjerne vil ha med, eller et par tunge sko, vil du spare mye plass i bagasjen på å gå kledd i disse på reise. En ytterjakke tar kanskje opp like stor plass som fem mindre plagg, som du ikke kan ha på deg samtidig.


4. Stor toalettmappe

De fleste som har pakket til ferie, har opplevd at ett og annet skjønnhetsprodukt ikke har fått plass i toalettmappen. Det er lett å tenke at man fikser det når man kommer hjem fra ferie, men enda lettere å glemme faktisk å gjøre det. Med en romslig toalettmappe får du plass til alt du måtte trenge – og du slipper å uroe deg for at innholdet skal lekke ut i resten av bagasjen. Sliter du likevel med å få plass til alt, kan du gå til anskaffelse av små reiseflasker (100ml eller mindre) som du heller over såper i. Skal du bo på hotell, kan du undersøke om hotellet tilbyr sjampo og kroppssåpe på badet. I så fall har du allerede eliminert to flasker.


5. Planlegg antrekk

Det er lett å tenke at dette er et kjedelig og unødvendig punkt, og at man helst vil pakke med seg alle favorittplaggene. Likevel, hva er en flott bluse hvis du ikke har noe å bruke den til? Sørg for at du har en plan for hvordan du skal bruke alle plaggene – hvis ikke, kan de like så godt bli værende hjemme.

God helgetur!