Vesker med norsk design håndlaget på Bali

Med etisk handel i forsetet utvikler Farrow unike vesker som kombinerer balinesisk håndvekt med nordisk estetikk.

På jakt etter en enestående perle til samlingen av accessoirer? Du trenger ikke lete lenge, Farrow har nemlig helt nydelige vesker som passer perfekt til alle sommerens aktiviteter. Fra en kveld på festival til en dag på stranda – disse veskene vil utvilsomt bli sommerfavoritten for mange. Og ikke bare er de flotte å se på, Farrow sine vesker og bager byr også på en stor dose god samvittighet.


Skandinavisk design i kombinasjon med balinesiske håndverkstradisjoner

Siden 2018 har Farrow utviklet unike vesker for dagens moderne kvinne. Det norske selskapet har valgt å blande stilren skandinavisk design fra Oslo med lange håndverkertradisjoner fra Bali. I tropene har familier i generasjoner utviklet arbeidsmetoder som viser til kvalitet og kjærlighet. Bali er en øy kjent for varme, glede, respekt for Moder Jord og en dyp følelse av ro. Kanskje ikke så rart at mennesker på denne øya klarer å skape så vakre håndlagde produkter. Finishen til Farrow sine vesker taler for seg selv.   

Menneskene bak konseptet har for lengst forelsket seg i den balinesiske kulturen. Med veskene fra Farrow var målet å bringe noe av magien de selv har opplevd i Indonesias mest kjente øy, tilbake til Norge. Samtidig har det vært viktig å skape noe helt annerledes som kan skille seg ut i mengden. Ved å kombinere gamle tradisjoner fra Bali med nyere designtilbøyeligheter for Norges hovedstad, har de fått til nettopp dette. I Farrow sine vesker møtes troper og fjell, varmegrader og kuldegrader og sør og nord. Med tropiske materialer, et nordisk fargeuttrykk og en skandinavisk stramhet blir kombinasjonen den eneste av sitt slag. 


Med miljø og etikk i sentrum

Det estetiske er ikke det eneste som er viktig for Farrow. Det har også blitt satset hardt på miljø og etikk. Familiene som lager veskene i Bali forhandler direkte med den norske bedriften. Slik sikres de rettferdig lønn, samtidig som lokalsamfunnet drar nytte av inntektene. Materialene som brukes til å produsere veskene er rene, uten miljøgifter og dersom plast benyttes i noen form er den resirkulert. Alt i alt fremstår veskene fra Farrow som etiske, miljøvennlige og vakre. 


Globale Norge

Besøker man hjemmesiden til Farrow oppdager man raskt at siden er på engelsk. Selskapet føler seg globale, og ønsker å nå ut til alle kvinner som synes deres vesker er spennende, attraktive og verdt en ekstra titt. Ferner Jacobsen har falt for Farrow sine vesker, og vi spår at de vil være å se i norske gater i lang tid fremover. Kanskje vil den norske bedriften som føler seg litt internasjonale snart bli globale også. Det hadde ikke overrasket oss dersom vi fikk øye på en av de gjenkjennelige veskene i London, Paris, New York eller på Bali for den slags skyld. Dette er tilbehør til garderoben som passer inn uansett hvor du befinner deg og hva du har på.