Ute i siste liten? 3 julegavetips til ham

Er julegavene til mamma, tante og datter i boks for lengst – men du står på bar bakke hva gjelder mennene? Du er ikke alene. Her er tre uovertrufne forslag som du med god samvittighet kan plassere under treet!

At det er vanskelig å finne på oppfinnsomme gaver til mennene i familien og vennegjengen, er en allmenn sannhet. Når du har gitt sokker, slips og truser i 10 år på rad, er det kanskje på tide å overraske med noe nytt?


1. Pysjamas til late dager

Pysjen er barndommens følgesvenn, men bruken har en tendens til å falle fra i tenårene – når det går fra å være forbundet med kos og komfort, til å bli flaut og barnslig. «Men min mann (eller bror, kjæreste, sønn, pappa eller onkel) bruker jo ikke pysj», tenker du kanskje nå. Nei, kanskje har han ingen pysj liggende i skuffen, men det finnes mange gode grunner til å endre dette faktum.

Selv om pysj etter ordets rette forstand er et nattøy, er det et fullverdig antrekk å ha på seg på sløve, rolige vinterdager. Det ser dessuten bedre ut å gå i et matchende pysjsett, enn joggebukse og hettegenser av ulike merker, materialer, tekstur, mønstre og farger.

Har dere en vinterhytte eller et sommerhus? I stedet for å pakke med seg overvekt hver gang helgen skal inntas fra avkoblingsstedet, er en pysj et praktfullt sett å ha liggende i skapet. Ved å ha et plagg man kun har på seg når man har fri, kan man også få avslappende følelser knyttet til å ta på seg pysjen.

I Ferner Jacobsens sortiment finner du kvalitetspysjer i bomull fra blant annet Derek Rose og Polo Ralph Lauren.


2. Vedlikehold til vinteren

Har han absolutt alt han trenger – til alle livets formål? Da kan løsningen være å gi ham en samling ulike vedlikeholdsartikler til klærne og skoene i klesskapet hans. Med en ren og pen garderobe, følger til enhver tid et behov for å ivareta innholdet.

Enten det er snakk om sneakers, pensko eller boots, finnes det alltid et vedlikeholdsprodukt tilegnet den bestemte skotypen. For å beholde opprinnelig form, farge og materialer, er det helt avgjørende å ta godt vare på skotøyet – det er tross alt det plagget som er mest utsatt for vær, vind og bruk. Impregnering, skopuss, skobørste, skohorn og skotre er gode alternativer til en liten gavepakke av vedlikehold.

Det kan også være en god idé å legge ved noen kleshengere, dersom han har manko på ordentlige kleshengere, eller noen av dem synger på siste verset. I vårt sortiment finner du både buksehengere og jakkehengere, laget av enten mahognitre eller brasiliansk tre.

Så hvordan pakker du alle disse små gavene inn? Slå gjerne to fluer i én smekk og legg alt (unntatt kleshengerne) i en klassisk og praktisk toalettmappe.


3. Gavekort til den som har alt

Falt ikke de to andre forslagene i smak, eller har han allerede både pysj og skopleie? Et gavekort er aldri en dårlig idé. Det befinner seg i det perfekte krysningspunktet mellom penger i en konvolutt og en innpakket gave. På den måten får du både vist at du har gjort en innsats for å finne noe du tror personen vil like, samtidig som han står fritt til å velge hvilket produkt han ønsker.

Et gavekort på valgfritt beløp er rett og slett genialt i sin enkelthet! Mottakeren slipper dessuten å få en gave han ikke egentlig har behov eller bruk for, og du sparer ham for å trave gjennom folkehavet på den store byttedagen tredje juledag.


Alltid dekorativ gaveinnpakning

«Det lille ekstra» ligger i innpakningen. Hos Ferner Jacobsen tilbyr vi oss alltid å pakke inn dine julegaver i vår flotteste innpakning. Velkommen til en hyggelig og stemningsfull julehandel hos oss! Du finner våre butikker i Stortingsgaten i Oslo, i Snarøyveien på Fornebu og i Nygaardsgata i Fredrikstad. God jul!