Tramarossa: Verdens vakreste jeans?

Tramarossa

Jeans er en statement i seg selv. Det enorme mangfoldet som inkluderes i dette basisplagget er helt unikt, og den åpenbaringen fikk skredderutdannede Urbano Chemello allerede i 1967. Han hadde en kunnskap og lidenskap for denim ulik noen annen, og ønsket å starte et jeansmerke med fokus på detaljer og en kvalitet lik den man (på den tiden) bare kunne få hos en skredder. Sånn ble Tramarossa født.

 

Selv om Tramarossa startet som et merke med fokus på denim, har merkevaren i de senere årene utvidet sortimentet sitt betraktelig. Kjøper du deg et par Tramarossa-bukser i dag, kjøper du ikke bare et plagg; du kjøper et plagg i et av verdens beste stoffer. Egyptisk bomull, denim med cashmere og innovative hi-tech-fibre er bare noen av de ettertraktede stoffene Tramarossa bruker i produksjonen av sine klær.

 

Produksjonen av Tramarossa-jeans pågår i dag i den italienske regionen Veneto, som regnes som det viktigste distriktet i verden når det gjelder produksjon av kvalitetsjeans. Tramarossa-jeans er fortsatt den dag i dag synonymt med kvalitet, eksklusivitet og komfort.

Skreddersydde denimjeans for den stilbevisste

Tramarossa er også kjent for sine skreddersydde jeans som produseres under merket Sartoria Tramarossa. Det er de eneste jeansene i verden som bærer sin eiers initialer. Det var sønnene til grunnleggeren Chemello som i 2003 ville ta eierskap til konseptet skreddersydde jeans, og dermed introduserte dattermerket Sartoria Tramarossa.

 

Tramarossas jeans kommer i flere passformer, og en av de mest populære de seneste årene har vært «flared jeans», eller det vi på norsk kaller slengbukser. Slengbukser kan gi en illusjon av lengre ben og er perfekt for deg med litt former, hos Tramarossa får du modellen Bianca light flared pants. Slim fit er også en passform Tramarossa har mestret med glans; slim fit eller skinny jeans er perfekt for deg med lange ben og ikke er redd for å skjule det. 

 

For herrer er passformene Leonardo og Michelangelo meget populære. Begge disse passformene har sitt eget særpreg og fås i både normal og slim fit. 

 

Les også: Slik finner du perfekte jeans til din kropp!

 

Hvordan bør jeansen vaskes? 

Tramarossa-jeansen bør vaskes på samme måte som jeans fra andre store, etablerte produsenter. Vask de sjeldent, ikke bruk tørketrommel, vask de kaldt og følg vaskeanvisningen.

Buksene har også forskjellige “looks”. En bukse som er «1 month» indikerer at den er veldig mørk, har svært lite sjattering og ser helt ubrukt ut, som en rå denim. En bukse som er «3 months» er litt lysere, «6 months» enda litt lysere med litt mer sjattering, og helt opp til «3 years» som da er helt lys og steinvasket. «1 month» har lettere for å miste fargen i vask og bør derfor håndteres med mer forsiktighet enn «3 years»-buksene. Les mer om hvordan du bør vaske jeansen her!

Sommeren 2020: Denim på denim på denim

I år er det, ja nettopp, denim som gjelder – masse denim. Om du tør, kombiner en jeansbukse fra Tramarossa med en denimskjorte og et fresht belte. Det har vært mye dongeri å se på catwalkene så langt, og er det én ting designerne er enige i er det at «more is more». Synes du likevel det blir litt for mye å kle seg i denim fra topp til tå, kan du for eksempel bryte opp antrekket med en trendy kubansk skjorte i stedet.

 

Les også: Denimjakken og jeansen går aldri av moten

 

Ekstra særpreg?

Ved kjøp av en Tramarossa bukse kan du få festet på initialene dine(to bokstaver) kostnadsfritt! Kjøper du fra nettbutikken sender du oss helt enkelt en mail med hvilke initialer du ønsker at vi fester på før vi sender den til deg. Initialene festes på jeansens klokkelomme. Selv påstår Tramarossa at de lager verdens vakreste jeans; er du enig? Kom innom en av våre butikker og prøv, da vel! Se alle klærne fra Tramarossa her!