Sommerjakker for han og henne

Jakker i skinn, denim, bomull eller regntett stoff? Hva bør du velge når sommerjakken skal kjøpes inn i år?

Sommeren i Norge er enten eller, men uansett vær og temperatur vil jakken være et plagg som er like essensiell året rundt. Spørsmålet mange stiller seg når sommeren står for dør er hvilken sommerjakke en skal gå for i år. Vi tar dere gjennom de klassiske sommerjakkealternativene som alle på et tidspunkt bør ha i garderoben sin, og som aldri går av moten.


Skinnjakken

Skinnjakken blir vi aldri lei. Det er få plagg som gir den samme selvsikre holdningen og røffe utstrålingen som dette plagget. En klassisk skinnjakke over en basic t-skjorte med et par jeans, eller over en lett sommerkjole, garanterer et antrekk som blir lagt merke til. Dagens marked tilbyr skinnjakker i mange forskjellige stiler, fasonger og farger. Fyller du på med en genser under, vil du kunne holde deg behagelig varm gjennom hele sommerkvelden. Skinnjakkene er lagd for å vare. Med rett behandling og vedlikehold er dette også et av plaggene du vil ha lengst forhold til. En svært sikker investering med andre ord. Enten du foretrekker semsket eller glatt skinn finner du flere av årets stiligste sommerskinnjakker fra blant annet Polo Ralph Lauren, Lottusse, Dante6. Selvfølgelig har vi både skinnjakker til dame og skinnjakker til herre.


Denimjakken

Den ikoniske denimjakken ble først introdusert sent på 1800-tallet, og har siden vært en essensiell del av garderoben til både kvinner og menn. Denimjakken, på godt norsk kalt Olajakken, er en sommerfavoritt for mange grunnet dens lette materiale og hverdagslige look. Styrken til denimjakken ligger i dens unike evne til å se bra ut uansett hvor mange lag du går for. Denimjakken passer like godt til fest og hverdag, og kan være med på å løfte et ellers nedtonet antrekk. Utvalget av fargetoner og fasonger er større enn noen gang, og det slitesterke materialet gjør at jakken vil vare i en evighet. Det som er sikkert er at denimjakken er et lekent plagg som aldri vil gå av moten. Hva med en denimjakke fra for eksempel Tommy Hilfiger?


Regnjakken

I vårt langstrakte, værvarierende land kan vi ikke snakke om sommerjakker uten å nevne regnjakken. En regnjakke behøver ikke være det kjedelige plagget du kjøper kun fordi været tilsier det. Regnjakken er ofte et større plagg som utgjør en stor del av antrekket. Derfor er det viktig å gå for en jakke som gjør at du kanskje lengter litt etter de mørke regndagene. Dagens regnjakker kombinerer design og egenskapene en regnjakke bør inneha mer enn noen gang. Selv lette modeller som puster har i dag ofte en høy vannsøyle. Det er altså ingen grunn til å ikke investere i en regnjakke som også kan brukes ut høsten. Er du usikker på hvordan du skal gå frem når du skal kjøpe ny regnjakke?

Les også: Ny regnjakke? Ikke glem dette!


Fritidsjakken

Begrepet fritidsjakke er for mange ganske så diffust, og det finnes vel ingen konkret definisjon. Det som først og fremst kjennetegner en fritidsjakke er dens brede bruksområde. «Fritidsjakke» kan i teorien beskrive de fleste type jakker, men formålet med disse jakkene er at de skal passe til så mangt enten det er snakk om byturen, skogsturen eller sommerfesten. Et godt utgangspunkt for en fritidsjakke på sommeren er at den skal være lett, komfortabel og anvendelig. Enten det er dun, bomull, softshell eller andre materialer du ser etter i en fritidsjakke, finner du et bredt utvalg blant våre merker. Sjekk ut over vår oversikt over fritidsjakke til dame og herre.