Slik velger du riktig badetøy til din kroppsfasong

Lei av alle fruktanalogiene for kvinnekroppen? La oss guide deg til rett type badetøy uten utdaterte betegnelser.

Er du en eplekvinne eller en pæredame? Kanskje har du «timeglassformer» eller en «guttekropp». Uansett betegnelse, bør alle kropper kunne ha på seg akkurat hva eieren av kroppen selv ønsker. Og ære være de som spankulerer med selvsikkerhet nedover havnepromenader eller sandstrender uten å bry seg om hva andre måtte mene om deres valg av antrekk.

Likevel er det nå slik at flere ønsker å kle seg «riktig» for sin kroppstype. Det finnes like mange grunner til at man ønsker å kle vekk det man selv ser på som skavanker som det finnes grunner til at man ønsker å fremheve sin kropp. Uansett hvordan du ser ut, hvis du ønsker å føle deg flott på stranda i sommer – her er badetøyet for din kropp!    


Barmfager

Store og frodige bryster trenger ofte støtte og kjærlighet. For å fremheve formene dine kan du velge en bikinioverdel med spiler og godt dekke slik at en pupp ikke velger å sprette ut i bølgene. Tykkere stropper vil også gi deg mer komfort og avlasting, og et bredere bånd på ryggen av bikinioverdelen vil også bedre holde vekten av brystene dine slik at du kan sole deg og svømme med velbehag.


Små bryster

Et mer beskjedent brystparti er på mange måter en velsignelse. Vond rygg og gnagende stropper – disse plagene slipper du! Kvinner med mindre bryst kan stort sett velge det meste når det kommer til bikinioverdeler. Dersom du ønsker å skape en liten illusjon av mer volum oventil kan du teste ut topper med frynser, eller kanskje prøve deg på en bikini med padding.


Bred bak eller flat rumpe?

Damerumper er som snøfnugg. Alle er helt forskjellige! Dersom du har litt ekstra last i bakenden kan stringtruser eller en høy skjæring i bikinitruser kanskje være litt ubehagelige. For å unngå truserøsk bør du velge en underdel med nok stoff. Dersom du vil skape litt balanse kan du også velge en overdel med mye mønster og en nedtonet truse, så vil øyet bli dratt oppover.

Mindre bakdeler kan benytte seg av fargerike mønstre og frynser for å skape mer fylde, dersom det er ønskelig. I tillegg kan det være en idé å vise litt mer hud dersom baken er flat. Velger du en underdel som dekker hele baken vil den virke flatere enn dersom du går for en smalere og mindre truse.


Mye mage

Mer å ta i, mer å være glad i heter det så fint. Dersom du ønsker å kamuflere magen i sommer kan du velge en lekker badedrakt, gjerne med et kult og distraherende mønster. Eventuelt finnes det også overdeler som er lange og dekker magen. For å flytte fokuset vekk fra midtseksjonen kan du også teste ut lavere utringing i overdelen.    


Mye muskler eller rett og rank

Sterke kropper er i vinden. Har du mye muskler og lite former kan det være at du ønsker en mer feminin kropp. Styr unna sporty varianter av badetøy, stroppløse topper og underdeler med shortsform. Velg mykere linjer for å få frem formene mer.


Korte eller lange ben

Dersom du ønsker å forlenge bena dine bør du satse på badetøymodellene som ble kjent gjennom TV-serien Baywatch. Underdeler med høy skjæring som viser mer av huden på bena vil skape en illusjon av lange bein. Har du derimot lange ben som du vil korte litt ned kan du kjøre på med en shortsunderdel som dekker mer hud, og dermed også gjør at bena ser litt kortere ut.


Valker på ryggen

Dersom ryggen din lettere får antydning til valker og du ønsker å hindre at dette skjer i badetøy, bør du velge bikinioverdeler med brede ryggbånd som dekker det utsatte området. Det finnes også mange flotte badedrakter eller overdeler som dekker hele magen og ryggen. Pass på at du ikke går for en modell som sitter for stramt, da dette vil fremme valkene, heller enn å kamuflere dem.


Gravid på stranden

Det er få gravide som digger trange klesplagg som trykker over magen. Likevel vil man også gjerne ha støtte i bysten da brystene lett kan bli større og mer ømme. Velg deg ut en flott bikini hvor overdelen støtter godt og underdelen sitter komfortabelt på. Dersom du må løpe på toalettet ofte er det også deilig å slippe å skrelle av seg en våt badedrakt hver gang. Ønsker du å dekke magen kan du velge en overdel som er lang og god.    


Cellulitter og arr

Cellulitter er noe så og si alle har. Ikke vær redd for strandagene fordi du frykter å vise litt cellulitter – ta deg en spasertur i vannkanten så oppdager du fort at de finnes over alt. Har du lyst til å kamuflere cellulittene likevel finnes det massevis av sommerlige badedrakter med skjørtekant integrert i stoffet. Disse ser lekne og flørtete ut, og passer alle kropper.

Har du noen arr du ikke ønsker å vise må du egentlig bare teste ut litt ulike badetøysmodeller og tilbehør. Arr kan sitte hvor som helst på kroppen, og noen steder er vanskeligere å dekke enn andre. Finner du ingenting som funker, frykt ikke – pust med magen og hopp i havet. Bekymringen for hvordan du ser ut vil garantert minske for hvert sekund du flyter i havet eller soler deg på stranda.


Soleksem og rød hud

Solkrem, solkrem og solkrem. Dersom du sliter med solbrenthet må du passe på å smøre deg godt inn. Er problemet så stort at dette ikke hjelper, finnes det badetøy med solfaktor som dekker store deler av kroppen. Alle bør nyte stranda og vannet om sommeren, selv de som ikke har hudtype som trives i sola. Dekk deg godt til og nyt et forfriskende bad uten å frykte vond hud.

Til syvende og sist er det ditt valg hva du kler deg i på stranda. Det viktigste er at du føler deg komfortabel og selvsikker!