Slik pakker du for sommerferien

Noen elsker å pakke til ferien, andre synes det er dørgende kjedelig. Uansett hva du måtte føle for pakking har vi en liste over ting som utvilsomt bør være med i kofferten når du reiser på sommerferie.

Den norske sommeren er som regel uforutsigbar, men dagene er lange og nettene ofte varmere enn ellers i året. En ting er og forblir det samme hver sommer uansett hvordan været fortoner seg – nordmenn over hele landet gleder seg til sommerferien. Noen planlegger sommerens aktiviteter og reisemål flere måneder i forveien, mens andre tar det på sparket. Uansett hva du har planlagt, kofferten må på et tidspunkt pakkes. Så hva bør du sørge for å få med deg?


Capser fra Varsity

Blir det hytta ved sjøen, en storbyferie i Europa eller strandliv i syd på deg i år? Alternativene er mange, og en ting har alle destinasjonene til felles – sol. Selv om det er overskyet vil solen kunne skade huden. Et raskt søk på nettet kan faktisk avsløre at nordmenn er på verdenstoppen når det kommer til føflekkreft. Å skjerme seg mot UVA- og UVB-stråler er helt nødvendig i sommermånedene.

Hos oss finner du verken solfaktor 20, 30 eller 50, men vi har det perfekte tilbehøret til solfylte dager. En caps vil beskytte både hode, hår og ansikt mot sterke stråler, og gi litt etterlengtet skygge. Capsen har for lengst blitt moteriktig igjen, og fortjener en plass i sommerens bagasje. Hva med en modell fra det norske merket Varsity? Lincapsene puster godt og er perfekte for varme dager. Er du redd capsen blir ødelagt i bagasjen har vi også en flott reiseveske fra Varsity, som rommer både hodeplagget og tilbehør.

 


Klassiske solbriller

Øynene våre er også sårbare for sterkt lys, og solbriller er et essensielt tilbehør til sommeren. Ønsker du deg klassiske solbriller som aldri går av moten er Prada, Giorgio Armani og Persol utmerkede valg. Er du ute etter noe litt mer lekent vil The Bespoke Dudes være merket for deg. Hos oss finner du et bredt utvalg solbriller til sommerferien, og alle har selvfølgelig medfølgende etui og pusseklut.

 


En overdel som passer til alt

På jakt etter en overdel til sommerferien som går til ethvert antrekk? Piquèskjorten er et sommerplagg som tar seg like godt ut i byen som på stranden. Polo Ralph Lauren har flotte modeller som enkelt kan kombineres med både bukser og shorts. Skal det bades vil en piquè av frotté fra Orlebar Brown være midt i blinken. Myk, behagelig og stilig – kan det bli bedre?    Foretrekker du langermede overdeler kan du prøve en åpen linskjorte, kanskje med en enkel t-skjorte under? 


Badetøy i spreke farger

Bademoten for menn har lenge vært preget av lange shorts i få farger. I dag er utvalget noe helt annet. Du kan velge og vrake i både lengder, farger og mønstre. Hos oss finner du det siste fra Saint Barth og Orlebar Brown i Oslo, mens du på Fornebu kan sjekke ut Barsun Barcelona og i Fredrikstad kan du teste OAS Company. I nettbutikkene våre kan du også ta en titt på badetøy fra Holzweiler og North Sails.

 


Ett par sko – alle anledninger

Det er alltid vanskelig å velge hvilke sko når man pakker. Mange har et par som er gode å gå i, et annet par som puster utrolig godt og enda et par som du gjerne bruker når du skal pynte seg litt ekstra. Hvorfor ikke kombinere i sommer? Breeze-serien fra Swims er både stilig, har en fantastisk 360° pusteevne, er lette og stabile. De passer perfekt på solfylte dager med lite vind. Du kan gjerne gå barbeint i skoene, eller benytte deg av step-in sokker. 


Tilbehør, tilbehør, tilbehør

Det finnes selvsagt også tilbehør som alltid bør pakkes med i reisekofferten. Sokker og boxere får man sjeldent nok av. En mindre bag eller veske til strandturer er heller ikke så dumt å ta med. Med ekstra skift, noen lette sandaler, et godt håndkle fra Camilla Phil, Arnie Says eller Oas Company, og en trådløs høyttaler fra Geneva vil du være klar for alt sommeren har å by på.