Slik mestrer du business casual-stilen i sommervarmen

Jobber du et sted med kleskode, kjenner du kanskje gruen stige sammen med gradestokken. Heldigvis finnes måter å se jobbpresentabel ut, uten å forgå av heteslag.

Er det ikke rart? Vi går hele vinteren og lengter etter den varme sommeren, og når den endelig kommer, finner vi likevel alltid noe å klage på. Det er for varmt, vi renner bort, det er nesten umulig å vite hva man skal ha på seg på jobb. Jobbantrekket frister lite, men er det kanskje fordi du har feil basisplagg i garderoben?


Tipsene til alle

Den lyseste av årstider er her igjen, og heldigvis pleier de fleste av oss å matche sommerens nyanser også i klærne vi har på oss. Dette skal det ikke kimses av, da mørke toner tiltrekker seg varme mye mer enn lyse. Har du manko på lyse nyanser i skapet? Da er sesongen for innkjøp av nye plagg her.


Sval silke mot het hud

I tillegg til lyse farger bør materialene du velger være lette og luftige. Mange naturmaterialer regulerer også godt kroppstemperaturen. Silke, bambus, organisk bomull og overraskende nok – merinoull kan fungere godt mot solens varme. Denne type stoffer puster gjerne svært bra og virker svalende mot huden. Velg bort tykke og tette varianter, og la plaggene du vet fremkaller svettetokter ligge bakerst i skapet. 


Luft på labbene

Sko med mye lufting er også et must om sommeren. Her er det lettere for damer å finne fottøy som både gir mye luft og passer på jobb. Lekre sandaler finner du over alt når sommeren ankommer. Her er det bare å velge et behagelig par eller to, og kose seg med luftige og frie tær.

For menn er sandaler som regel forbundet mer med ferier og således et «no-go» i kontorlandskapet. På jobb ser man helst lukkede sko på herrer, men dette betyr ikke at du må pine deg gjennom kokende føtter. Pass på at sokkende du velger er i svalene materialer, og velg sko i tynt stoff med mye lufting.


Komfortabel selv på kontoret

Alle plaggene du velger deg ut bør være allsidige og brukbare for arbeidsplassen. For å få til dette bør snittene være klassiske og sitte pent på kroppsfasongen din. Noen kropper ser mer elegante ut i løse klær, andre passer bedre i figurfremmende silhuetter. Fordelen med business casual fremfor formal wear, er at du lettere kommer unna med en mindre stiv profil. Du kan kombinere plagg på tvers av garderoben din – perfekt i sommervarmen.


Tipsene til ham

Mørke, tunge dresser bør pakkes vekk om sommeren. Det er også sjeldent behov for en dressjakke dersom business casual-stilen passer seg på din arbeidsplass. En lett skjorte kombinert med luftige bukser vil kjennes mye bedre ut nå som varmen er her for fullt. Knepp gjerne opp skjorten når du kan for å få litt luft mot huden – på vei til og fra jobb er det lurt å løsne på snippen. Blir det alt for varmt kan du også gjerne rulle opp buksebena på vei hjem og få luftet leggene litt.  

Få arbeidsplasser liker at menn møter opp i shorts, dessverre, men det betyr ikke at du må lide noen nød. Bukser i lin som er løse rundt legger og lår gir deg nok av luft til at du overlever arbeidsdagen. Er du av typen som virkelig tåler varme dårlig kan du vurdere å ta med en lett t-skjorte og en shorts til jobblokalene, så du får skiftet på toalettet før du drar hjem. 


Tipsene til henne

Damer har en fordel om sommeren. Når varmen kommer smygende og luften blir fuktig og tung kan lette skjørt og kjoler gi deg den nedkjølingen du trenger. En liten bris opp under skjørtekanten kan gjøre livet verdt å leve i sommerheten. Hold bena så bare som mulig, og velg gjerne et par åpne sko eller sandaler om sommeren. Så får både føtter og legger nyte godt av sommervinden.

Sammen med en lys og lett overdel som står i stil til skjørtet, får du et herlig jobbantrekk. Utringing kan også gi etterlengtet luft for en varm kropp. En båthals, hvor det er krageben og skuldre som kommer frem, kan være mer passende på jobb enn en dyp V-hals som viser mest bryst.