Sesongstart for sommerdressen?

 

Har du allerede kjøpt inn sommerdressen, og lurer på når du kan bruke den? 

En typisk sommerdress er en dress i kvalitene ull, lin, silke og/eller bomull. Den er gjerne både lysere og lettere - og man kan tillate seg noe kortere bukseben. Avbildet ser en dress i seersucker fra Polo Ralph Lauren.

Det er ikke datoen som avgjør når du kan bruke sommerdressen, men heller været. Selvom det fortsatt er kaldt i luften kan du gjerne gjøre årets sommerdress-debut på en solfylt mai-dag. Skulle vi fastsatt en sesong for sommerdressen her i Norge er det gjerne mai/juni til august/september, avhengig av vær. 

 

 Forleng sesongen med ulike kombinasjoner

 En mørk pique-skjorte i bomull fra Gran Sasso er en perfekt kombinasjon til en lys sommerdress. Det kan gjerne bare ha 3 eller 4 knapper - type pop over - eller med knapper helt ned. For å holde bena tilfredse kan du ta på et par tynne strømper fra Pantherella, gjerne i typen merinoull. Varier mellom sneakers og loafers

Når temperaturen stiger kan du bytte ut bomullskjorten med en linskjorte i enten lys eller mørk farge. Her har Polo Ralph Lauren et utrolig godt utvalg! Du kan gjerne åpne enda knapp på skjorten og tillate deg å vise litt mer hud. Du velger også et par korte sokker for å få frem anklene dine.  

 

Heng den pent opp og pakk den bort fra sesong til sesong

Vi i Norge har dessverre ikke gleden av å kunne bruke en lys bomullsdress eller lindress hele året. Men det betyr ikke at dressen har kort levetid. Heng sommerdressen opp i en dresspose og bevar den trygt - og tørt. Da kan du bruke den år etter år. Luft den gjerne, fjern eventuelle flekker eller rens den om nødvendig før du pakker den bort.