mono: Alt annet enn monotone sneakers

Hva definerer egentlig en god sneaker? Det finnes visse kriterier: De må være komfortable; de må være funksjonelle; de må være stabile. Oslo-fødte mono kombinerer alle disse og legger til STIL på lista. mono tar «street wear» til neste nivå, og vi er stolte over å ha det norske merket i våre butikker.

 

Les også: Sommerjakker for han og henne

 

All dressed up and nowhere to flow

mono har en signaturstil som de kaller for «Flow». Et av de grunnleggende elementene de har implementert i sine sneakers er pustende netting som resulterer i bedre luftsirkulasjon. Dette vil gjøre at føttene produserer mindre svette og reduserer risikoen for blemmer og vond lukt.

 
Andre primær elementer i mono sine «Flow»-sneakers er Sphike-mellomsåler og Vibram®-yttersåle. Disse gir god demping, godt grep, og beskytter føttene dine fra å skade seg når de slår i bakken når du går eller løper, samt at de ikke sliter ut musklene i føttene dine over tid. Med bruk av Sphike-mellomsåler gir mono-sneakers god stabilitet til føttene dine, uavhengig av faktorer som terreng eller vekt.

For ikke å snakke om at de også ser eksepsjonelt kule ut! mono-sneakers er perfekte å kombinere med for eksempel skinny jeans og en blazer, for den klassiske, men likevel avslappede stilen.

 

Les mer: Slik finner du perfekte jeans til din kropp

 

Sneakers gjennom historien

En liten historietime: Visste du at ordet «sneaker» faktisk kan spores så langt tilbake som 1887? Skoen er dog noe helt annet i dag enn det den var da. I utgangspunktet var sneakers tiltenkt sportslige aktiviteter og andre former for fysisk trening, og det er de for så vidt også fortsatt, men de har vokst seg så mye større enn det. I dag er de en nødvendighet i enhver stilbevisstes garderobe, og er stadig det som gir et uformelt antrekk den wow-faktoren.

Stadig dukker det opp nye aktører på markedet som håper at akkurat deres sneakers vil nå toppen, men mono har faktisk klart det. Siden lansering i 2019, har de på rekordtid fått ryktet på seg som et kvalitetsbevisst sneakerhus.

 

Det gylne sneakers-snittet

Det norske sneakers-merket mono har klart å finne det gylne snitt når det gjelder å kombinere funksjonalitet, komfort og stil.

«Vi presser alltid de estetiske, teknologiske og funksjonelle egenskapene for å skape et produkt som er sofistikert og funksjonelt», skriver de på sine nettsider.

Som de selv sier putter de hjerte og sjel i alle produktene sine, og med et stort fokus på godt håndarbeid, føles det eksklusivt å ha på seg et par mono-sneakers. Vi er stolte av å ha mono i vårt sortiment!