Moncler: Moten som tar deg fra fjellet til byen

Navngitt etter landsbyen den ble skapt i, er designhuset Moncler mest kjent for sine helt unike skiklær.

 

Moncler har klær du ikke har sett maken til! High-tech materialer i alle farger du kan tenke deg gir plaggene en helt særegen look du ikke kan unngå å trekkes mot. Til stadighet slår de seg sammen med dyktige, kjente designere og skaper kolleksjoner som overgår alle forventninger (og fantasier).

 

Friluft med en tvist

Med en fastboende befolkning på drøye 800 mennesker, var det ikke nødvendighvis skrevet i stjernene at den franske landsbyen Monestier-de-Clermont skulle bli hjemstedet for et luksusdesignhus, men i 1952 ble altså Moncler født. Med fokus på skiklær, soveposer, telt og utstyr til blant annet fjellklatring, har Moncler i dag blitt et av verdens ledende designhus for friluftsklær.

 

Det var Réné Hamillion som først etablerte Moncler i de franske alpene. De startet med noen telt, soveposer og vatterte jakker designet for å beskytte arbeidere mot den bitende kulden. I samarbeid med fjellklatreren Lionel Terray, ble Moncler forvandlet til et friluftsmerke for skigåere og fjellklatrere.

 

Det var dog ikke før Moncler utformet en lett dunjakke for det franske alpintteamet ved vinter-OL i Grenoble, 1968, at forløperen til signaturmodellen som vi kjenner så godt i dag ble født.

 

Led også: Hadde du moon boots på 90-tallet?

 

Mote med samvittighet

Moncler er svært opptatt av bærekraft, og mener bestemt at kvaliteten på et plagg ikke er verdt noe om ikke produksjonen er skånsom mot miljøet og de som lager plagget. Derfor er bærekraft etset inn i alle steg av deres bedrifttsmodell. Moncler er beviset på at en bærekraftig produksjon av klær ikke trenger å være på bekostning av kvalitet, eksklusivitet og stil.

 

I dag ligger hovedkvarteret til motehuset i Italia, og er kjent for mye mer enn kun dunjakker. Moncler er ikke lenger kun forbeholdt fjellene, og de produserer blant annet klær til hverdags av utmerket kvalitet, vester, frakker, tilbehør i strikk og poloskjorter.

 

 

Tips: Slik vasker du dunjakken din

En dunjakke blir ofte flittig brukt i de kalde vintermånedene, men som med andre plagg burdre de få seg en rens med jevne mellomrom. Selv om vi anbefaler på det sterkeste å ta med din Moncler-dunjakke til et renseri, finnes det likevel visse retningslinjer du kan følge for å få vasket jakken hjemme:

LES OG FØLG BRUKSANVISNINGEN! Det er ikke alle jakker som tåler en maskinvask, og det er det greit å finne ut av før du trykker på den Start-knappen.

Bruk vaskemiddel laget for dun.

Dunjakker er best å tørke i tørketrommel, sammen med tørkeballer, men om du ikke har dette tilgjengelig, kan du tørke den uten. Merk deg dog at dette kan være en tidkrevende prosess. Blant annet må du passe på å riste jakken jevnlig gjennom hele tørkeprosessen, slik at dunet ikke klumper seg.

 

Les også: Derfor bør du sende klærne dine på rens!

 

Moncler selges kun i vår butikk i Oslo!

 

Se sesongens utvalg her!