Klar for festival? Tips og triks til festivalsommeren

Alle som har vært på festival vet hvor forbausende lett det er å være optimistisk med tanke på temperatur og værforhold. Solen skinner jo! Er det meldt regn senere? Kanskje du synes det viktigste er å se bra ut. Heldigvis trenger ikke det å ha motvilje mot å troppe opp med et middelmådig antrekk gå på bekostning av en varm, tørr og behagelig festivalopplevelse.

For mange er det ikke ordentlig sommer før de har vært på festival. For andre er det hyggelig en gang iblant. Enten du er av den ene eller den andre personlighetstypen, er det ikke gitt hvordan man skal kle seg.


Både stilig og fornuftig

Vær en raus festivalgjenger: se bra ut samtidig som du opprettholder et strålende humør, nettopp fordi klærne er behagelige og akkurat passe varme! Om det er meldt regn, trenger du for eksempel ikke å drasse rundt på tunge, høye gummistøvler – som kanskje også er en størrelse for liten eller for stor. Har du sett regnstøvlene fra Swims i nettbutikken vår? De perfeksjonerer kombinasjonen av et skotøy som er både klassisk, stilig og komfortabelt. Swims har også stilige unisex regnjakker som passer like godt til deg som sommerflørten.

Skal været holde seg bedre, og du ikke vil kompromisse på klesstilen, så sørg for å impregnere skoene dine godt – da forhindrer du irriterende festivalflekker. Velg gode sko, som for eksempel sneakers fra Diemme. Disse har kraftige såler som kommer godt på festivaler med mye vandring.

Sist, men ikke minst, er det alltid lurt å ha et ess i ermet hvis det ikke er hogget i sten at det blir solskinn hele dagen. Med en sammenleggbar paraply har du redningen (så fremt det er lov å ta med inn), både for deg og dine nye eller gamle festivalvenner!


Pakkeliste til festival (uten camping)

Et stikkord for enhver festival er «lite», eller «liten». Dagen er lang og byr på så mangt. Det krever at du har med deg det mest nødvendige, men i små forpakninger. Disse tipsene er verken obligatoriske eller noe du ikke kan klare deg uten, men de er til gjengjeld svært gode idéer til hva du kan eller bør ta med deg.

- Solbriller
- Liten toalettmappe
- Antibac
- Litt sminke
- Liten lommebok
- Fannypack
- Totebag
- Regnjakke
- Tynn, men varm genser
- Undertøy
- Liten veske
- Gode sko


Pakkeliste til festival (med camping)

Skal du ta festivallivet helt ut, drar du av gårde på campingfestival. Det er både lettere og vanskeligere å pakke til en festival du skal overnatte på. Du har (som oftest) relativt kort vei til teltet, og trenger derfor ikke å ta med deg absolutt alt du trenger gjennom dagen. Det krever mindre planlegging når du først er på plass på festivalområdet. For selv om det gjerne er et utvalg butikker på festivaler, så er det begrenset. Det krever at du har med deg det du måtte trenge hjemmefra. Her er noen tips:

- Høyttaler
- Powerbank
- Billig mobil
- Kamera eller engangskamera
- Ullsokker
- Solbriller
- Regnstøvler
- Regnjakke
- Tynn, varm genser
- Tjukk, varm genser
- Solbriller
- T-skjorter i fleng
- Undertøy
- Bukser, shorts og skjørt
- Kjoler
- Smertestillende
- Lommelykt
- Bøtte (til å kjøle drikken i)
- Kontanter, i tilfelle
- Glowsticks
- Telt
- Liggeunderlag
- Sovepose
- Badetøy
- Håndkle
- Dopapir


Unngå disse tingene på alle festivaler

- Vannflaske (de tar den fra deg ved inngangen)
- ... men drikk rikelig med vann mellom slagene!
- Hvite sneakers, med mindre de er fra i fjor eller forfjor
- Ringer og smykker du er veldig redd for

Ha en god, morsom, trygg og fantastisk festival!