Klar for afterski? Guide til antrekk og pakkeliste

Afterski er sirkus! Og det skal det også være. Det er gjerne litt anarkisk stemning, alt er lov, så lenge du er blid og fornøyd! Er du en av de som faktisk cruiser rett inn i køen, eller drar du en omvei hjemom for å freshe opp uttrykket? Uansett om du er den ene eller den andre typen, har vi samlet de beste tipsene til en minneverdig og stilfull afterski.


Velg riktig antrekk til afterski

Opplev den elektriske stemningen som afterski faktisk er, midt i eller nederst i skibakken. Sannsynligheten for at noen vil overgå antrekket ditt er farlig stor, da krefter settes i sving i vennegjenger over hele landet. For mange er det om å gjøre å overgå fjorårets «kostyme»! Stikkordet vil alltid være fager, farger og farger.

Men før du kan tenke på farger, er det viktig å være varm. Ha ull innerst og gjerne et lettere lag over. Det bli nemlig raskt varmt med noen enheter innabords, mange mennesker rundt deg eller hvis du blir sittende inne i en varmestue eller bar. Det gamle møllspiste ullundertøyet ditt kan du med fordel legge igjen hjemme. Skaff deg heller et fargerikt eller mønstrete vintertøy som det er gøy å ta på seg! Et must er selvfølgelig også en god lue som ikke stikker eller klør, samt varme votter eller hansker.


Afterski on the go: The real deal

Planlegger du å få mest ut av weekendturen, vinterferien eller påskeferien? Du sparer mye tid på å droppe en tur innom hytta eller hotellet. Kos deg i bakken og kjør rett inn på afterskien når du er forsynt. Det kan være en lur idé å ta med seg en liten sekk på ryggen – eventuelt bør du gå for en jakke med romslige og rause innerlommer! Dette bør du prioritere å pakke med deg før du drar ut i bakken:

 • Noe godt i lommen: Kvikk lunsj eller energibar. Det er ikke sexy å være furten!
 • Kule solbriller – ha dem gjerne under skibrillene eller i jakkelommen.
 • Glowsticks er alltid en god idé!
 • Bruk vannfast maskara.
 • Ha med en kam eller reisehårbørste for å rette på frisyren når du tar av hjelmen.
 • Powerbank, så du alltid kan ha kontroll på hvor reisefølget ditt befinner seg.
 • Lommebok, bankkort eller kontanter på et lurt sted!


Afterski med forfengelig pitstop innom hytta

Det er lov å jukse litt! Noen velger å ta en liten tur innom hytta eller hotellet for å friske opp i antrekket, frisyren og/eller sminken. Så lenge du har opparbeidet deg litt friske, røde roser i kinnene i løpet av dagen, er det ingen som kommer til å utestenge deg bare fordi du ikke tropper opp i slalåmstøvler og med håret til alle kanter.

Selv om det ikke er the real deal, er det mange gode grunner til å dra hjemom før det er tid for afterski. Men tiden er ofte knapp – og ting tar tid – så det er all grunn til å være effektiv! Pakk gjerne en liten sekk eller bag før du drar ut i bakken, som kan stå klar når du kommer til hytta for å freshe deg opp.


Dette bør du prioritere å gjøre før du går ut døra:

 • Legge mobilen på ladning umiddelbart. Vinteren er tøff for mobiltelefoner og det er kjedelig å gå tom for strøm når man prøver å finne vennene sine.
 • Perfeksjonere frisyren – bruk tørrsjampo ved behov.
 • Fyll opp lommelerken, det kan ta tid å komme seg til baren.
 • Smink deg med vannfast maskara.


Dette bør du ha med deg tilbake i skibakken:

 • Glowsticks i innerlommen på jakken. Det blir ikke fest uten!
 • Cash is king. Mister du piffen av lange ølkøer? Sørg for å veksle pengene dine, slik at du har det nøyaktige beløpet en enhet koster – eventuelt en femmer eller tier ekstra. Da skal du se at veien til å bestikke noen lengre frem i køen er overraskende kort.
 • Sammenleggbar snyltekopp i gummi.


Nå er det bare å trekke lue og hjelm godt nedover ørene, hoppe i slalåmstøvlene og sette utfor. Etter en dag i bakken er du uten tvil rustet for årets høydepunkt. God tur!