Hvordan kle seg på julaften: 5 nydelige antrekk

Mangler du inspirasjon til hva du skal ha på deg den 24. desember? Les gjennom disse juletipsene fra Ferner Jacobsen!

Vi elsker å pynte oss i lange kjoler, plisserte bukser og overdådige øredobber gjennom hele julen. Har du én kjole som du alltid går for? Hvorfor ikke prøve noe helt nytt?


1. Lekker jumpsuit med høye sko

Få antrekk kan sies å være like velegnet som jumpsuiten om vinteren! Den er pyntet, samtidig som den holder deg varm. I tillegg kan den styles på mange forskjellige måter. Dress den gjerne opp med et lekkert belte i livet som fremhever midjen, og finn øredobber, hårpynt, halssmykke, armbånd og ringer som står i stil til beltet. Akkompagnert av et par lekre pumps, har du det som skal til for å sette prikken over i-en på juleantrekket.

 


2. Dressbukser og blazer

Ikke alle er komfortable med å gå med kjole hele tiden. Eventuelt har du hatt på deg så mye kjoler i julebordperioden at du har gått lei. Og det er helt greit! Powersuiten har herjet motebildet på 2010-tallet, og ikke uten grunn. Dressens estetikk er symbolsk sett koblet til autoritet og kontroll – og den er for lengst ikke kun forbeholdt herregarderoben. Det har i det store og det hele blitt lettere for kvinner å kle seg «maskulint», og kanskje er det nettopp dette som er det nye feminine.

 

 

Les også: Hva har man på seg på julebord?


3. Den forente familie

Vanker det julebilder av familien, skader det jo ikke at dere ser symfoniske ut. Det er ikke det at dere må se like ut fra topp til tå (sannsynligheten er jo til stede for at dere består av ulike kjønn, alder og preferanser), men en gjennomgående farge eller detalj i antrekkene deres ser virkelig bra ut gjennom linsen.

 

 

Les også: Tips til romjulen - Hva skal man ha på seg? 


4. Ekstra alt på en gang

Nyttårsaften er vel den kvelden i året hvor «alt er lov» og de fleste slår på stortromma en gang for alle, når det kommer til antrekk. Hendig nok kommer nyttårsaften som bestilt på årets siste dag, hvert eneste år, og mange føler nok at de skal «gjøre opp» for året som har gått ved å ta den helt ut – ikke bare hva gjelder antrekk. Det er likevel ingenting som setter en stopper for at også julaften kan feires med brask og bram. Frem med paljettene, gulldetaljene, de store øredobbene, de glitrende strømpebuksene og så videre.

 

 

Les også: Julegavene som garantert blir en suksess!


5. Gøy med juletema

Synes du ikke at du har fått brukt julegenseren din nok i år? Eller har du kanskje for mange til at du har rukket å jobbe deg gjennom sortimentet? Ikke alle har en like høytidelig julefeiring. Da er det midt i blinken å dra på seg julegenseren; det er et helt år til neste gang anledningen byr seg. Bruk gjerne en underdel av samme farge for enda kraftigere slagkraft!