Hvordan kle seg i mørketiden

Trolig er det få ting som er mindre motiverende enn den kalde, bitre mørketiden, når man står foran garderoben om morgenen eller kvelden. Heldigvis trenger ikke gode råd være dyre.

Vinteren er forenelig med kuldesår, blek hud, likfingre, lavt energinivå og døde øyne – for å sette det litt på kanten. Når kulda herjer som verst, er det om å gjøre å pakke seg inn i så varme klær som mulig. Lag på lag med ull er selvfølgelig behagelig; samtidig er det forfriskende å kjenne seg litt fresh fra tid til annen også. Hvordan går man til verks?


To lag med strømpebukser

For kvinner er det lett å lengte seg tilbake til når temperaturen er tålelig nok til å gå med bare legger og korte ermer. Heldigvis kan det enkelt løses ved å bruke to strømpebukser oppå hverandre! Bruk gjerne en av ull innerst, for så å ha en tynnere en over. Nå kan du finne frem alle skjørt og kjoler, og alt det andre du har savnet!


Gode materialer

Et lite triks er å sørge for gode og ordentlige materialer på klærne. Kvalitetsklær forandrer ikke form eller farge etter bruk og vask. De opprettholder sin opprinnelige glans, noe som følgelig gjør at du føler deg fin vinteren gjennom!

 

Les også: Max Mara – Et verdensikon for kåper


Farger er gull

Det frister kanskje mest å slenge på seg klær som har farger som matcher humøret (les: svart), men nettopp derfor kan det være lurt å bryte ut av mønsteret. Våg deg ut av komfortsonen og gå for fargerike plagg! Det trenger ikke være en rosa bukse, sjokkgule sko eller en neongrønn genser. Har du noe som skiller seg litt ut i garderoben, få det på. Sannsynligheten er dessuten til stede for at det vanker noen komplimenter i løpet av arbeidsdagen også.


Sneakers på kalde dager

Når gradestokken ligger og vipper over og under 0, er det ingen tvil om at det er vanskelig å kle seg – spesielt på bena. Det er slapsete og grisete over alt, og saltet fra strøbilene ødelegger skoene. Når det jevnt kaldt, derimot, er underlaget hardt, nesten som asfalt. Benytt de kaldeste vinterdagene til å gå i skoene du savner, for eksempel pensko eller sneakers – såfremt de ikke er for glatte.

Se sneakers til damer her


Fint tilbehør

Kanskje har du samme vinterjakke for tredje året på rad, men ikke anledning til å gå til innkjøp av en ny. Eventuelt har du en helt ny en for sesongen, men blir lei av å gå med samme jakke hver eneste dag. Det er da du skal bytte på tilbehøret! Luer, votter og skjerf er perfekte plagg å eksperimentere med. Prøv deg frem med forskjellige farger, snitt, størrelser og materialer – og gå gjerne for noe som egentlig er litt for vågalt for hva du er komfortabel med.