Hvilke solbriller passer ditt ansikt best?

Det er faktisk en kunst å finne de perfekte solbrillene, og det er ikke alltid like lett! Men vet du hvilken ansiktsform du har, kan det faktisk gjøre jobben mye lettere. 

Solbriller finnes i alle mulige former og farger – og det samme gjelder ansikter. Når du skal finne briller som passer deg gjelder det å vite hvilke former som komplimenterer dine trekk best mulig. Det er derfor du burde vite på forhånd hva slags ansiktsform du har. 

Skal du gå skikkelig grundig til verks er det bare å finne frem målebåndet, men vanligvis holder det å se på deg selv i speilet. Bruk en strikk eller et hårbånd for å få håret vekk fra ansiktet, og se nøye etter hvilken form fjeset ditt har.

Ansiktsformer og solbrillefasonger

Rundt ansikt

Mennesker med runde ansikter har mindre definerte kanter, og burde derfor gå for solbriller med firkantede eller rektangulære rammer som sitter høyt oppe på nesen. Dette vil bidra til å gjøre ansiktet skarpere, og gi en illusjon av et smalere ansikt. Et rundt ansikt komplimenteres også av solbriller som er bredere enn de er høye. 

 

Solbriller for deg med et rundt ansikt er: 

Spisse, rektangulære og firkantede briller 

«Katteøye»-briller 

Briller med smal bro 

Pilotbriller 

Wayfarers 

 

Prada-briller med «katteøye»-ramme

 

 

 

 

Firkantet ansikt

Et kjennetegn for de med firkantede ansikt er at fjeset har cirka samme lengde og bredde, med en bred panne og sterk kjeveSolbrillene som best komplimenterer et firkantet fjes har en rund eller oval form; disse balanserer og proporsjonerer ansiktet ved å tone ned ansiktets skarpe kanter. 

 

Solbriller passende for et firkantet ansikt er: 

Store briller 

Pilotbriller 

Ovale rammer 

Briller uten ramme 

«Katteøye»-briller 

 

Prada-briller med stor ramme

 

 

 

 

Les mer: Slik mestrer du business casual-stilen i sommervarmen 

 

Ovalt ansikt

Har du et ovalt ansikt er du heldig – de fleste briller ser bra ut på deg, uavhengig av fasong. Det eneste du burde være forsiktig med er alt for store briller som kan se litt massive ut på deg. Rammen burde være like bred som ansiktet, eller bredere, og den øvre delen av brillen burde være på linje med øyenbrynene dine. 

 

Solbriller passende for et ovalt ansikt er: 

Rektangulære, runde, ovale rammer 

Pilotbriller 

«Katteøye»-briller 

Sommerfuglbriller 

 

Prada-briller i «katteøye»-fasong

 

Avlangt ansikt

Har du et avlangt ansikt, vil store – altså kjempestore – solbriller se veldig bra ut på deg. De kan gjerne også ha tykke rammer. Ellers er også vintage-looken svært kledelig, fordi de spisse vinklene vil gi avlange ansikter en viss «edge», og skarper opp ellers myke kanter.  

 

Solbriller som passer et avlangt ansikt er: 

Briller med store rammer 

Pilotbriller 

Briller med runde glass 

 

Persol-briller med store, runde glass

 

 

 

Les mer: 4 tidløse sommerkjoler du alltid vil ha bruk for i klesskapet 

 

Hjerteformet ansikt

Er ansiktet ditt bredt ved templene og smalt ved haken? Da har du det som kalles et hjerteformet ansikt. Ditt ansikt er perfekt for briller med avrundede kanter, da de vil balansere ut ansiktstrekkene dine. Briller like brede som ansiktet ditt vil kle deg godt. 

 

Solbriller passende for deg med et hjerteformet ansikt er: 

Runde glass 

Smale rammer med smal bro 

Pilotbriller 

Wayfarers 

Rammeløse briller 

Lyse rammer i nøytrale farger 

 

Smale Prada-briller