Hva skal jeg ha på meg på 17. mai?

Nasjonaldagen kan by på alt fra sydenvær til hutrende kulde. Har du ikke bunad? Det finnes heldigvis mange måter å se fasjonabel ut på den store dagen.

Med det varierende vårklimaet i Norge, skal det godt gjøres å tippe riktig vær og temperatur på 17. mai. For bunadsfolket kan det bli alt fra en kjølig affære til en svettefest. Går du nasjonaldagen i møte uten nasjonaldrakten, er det vanlig å planlegge antrekket i god tid. Derfor blir det en ren kunst Likevel skal det godt gjøres å perfeksjonere antrekket så lang tid i forveien – når gradestokken kan slynge seg både oppover og nedover! Her får du noen tips på veien.


Når det er solskinn og varmt i været

Hva kan egentlig slå følelsen av å våkne opp til en skyfri himmel på 17. mai? Har du værgudene på din side, ligger det meste til rette for en vellykket dag. Men hva skal du ha på deg? Det er fremdeles bare midten av mai, og mye kan skje i løpet av dagen. Hva om været slår om, og det begynner å regne, blir overskyet eller surt? Det er smart å helgardere seg i mai.

Selv om de fleste går i finstasen, er det praktisk og lurt å ta med sekk. Ting går sjelden 100 % etter planen, og noen ganger rekker man ikke hjemom for et pitstop. Ta derfor med deg en liten veske eller sekk, med de viktigste eiendelene! Eller hva med en kul fannypack rundt livet, som i tillegg understreker midjen?

Husk dette tilbehøret: Solbriller er et must, gjerne et par som matcher antrekket, akkompagnert av øredobber og/eller halskjede i tillegg til en klassisk og delikat strikkegenser til kveldingen.


Når det blåser, regner og er kaldt

Samme hvor mye vi ønsker oss en strålende nasjonaldag, hender det titt og ofte at det likevel blir både vått og grått – i noen deler av landet også hvitt. Men som kjent finnes det ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Sørg derfor for å ha garderoben spekket av plagg og tilbehør som gjør at dagen blir fantastisk, tross ikke helt optimale forhold!

En stødig paraply er et must. Det er alltid litt masete å drasse med seg ut: Hva om det ikke begynner å regne, eller hva om det gir seg etter 10 minutter? Skal jeg virkelig gidde å ta den med? Svaret er som oftest at du gjør lurt i det. Og på 17. mai er det ålreit å ha en litt stilig paraply, den skal tross alt stå i stil med resten av det flotte nasjonaldagsantrekket!

Vil du holde deg tørr og varm på en regntung dag, er kanskje gummistøvler det første du tenker på – før du slår det fra deg. Gummistøvler og lang kjole? Ikke akkurat en strålende kombo. Da er det fint at Ferner Jacobsen har flust av elegante regnstøvler som er både komfortable, pene og holder vannet ute. I samme slengen bør du også sørge for å ha en pen regnjakke, gjerne i fargen rød, hvit eller blå!


Skotøy på nasjonaldagen

Det evige spørsmålet er hva slags sko man skal ha på seg! Aller helst skulle man jo flottet seg i et par høye, lekre pumps dagen lang, men det kan bli tøft etter bare noen timer. Et hot tips om du skal gå for høye hæler, er å «gå inn» skoene noen dager i forveien. Ta uansett med deg et ekstra par komfortable sko! Det finnes et stort utvalg flotte flats som er nasjonaldagen verdig, på tross av at de ikke har høy hæl.

Er det kaldere i været, kan det kanskje friste med et par varmere boots eller støvletter. Kryper gradestokken oppover, er det jo ingenting i veien for å ha med seg et par lettere sko i vesken. Husk for all del gnagsårplaster – det blir alltid mye gåing på 17. mai! God nasjonaldag!

Les også: En alternativ 17.mai