Hot med hettegenser for ham

Hettegenseren har gått fra å representere ungdomskultur og gjengkriminalitet til å være noe kjendiser og motefiffen kler seg i daglig. Ikke skaffet deg en enda? Det bør du absolutt gjøre!

Plagget er for lengst stuereint – selv for de som heller mot det mer konservative og tradisjonelle uttrykket. Selv dronningen av England bruker hettegenser ved visse anledninger – og hvis det er godt nok for henne, bør det være godt nok for oss. Er du usikker på hvordan du skal kle deg moteriktig med hettegenser? Da er disse tipsene til deg.


Hvordan kombinere farger og stil?

Hettegenseren bør ha en evig plass i klesskapet. Du kan la hettegenseren tale for seg selv når det er en avslappet og hverdagslig stil du er ute etter, eller bruke genseren som en del av et mer gjennomført antrekk. Dette plagget gir deg muligheten til å kombinere et røft gateuttrykk med eleganse.

Når du skal velge ut en hettegenser, gjelder det å være tro mot din egen stil. Fokuser på farger du liker, men husk å gå for en modell av god kvalitet. Stoffet bør være luksuriøst og deilig å ta i, sømmene være tette og fine, mens lengden og passformen se bra ut på din kropp.


Alltid en vinner

Det tryggeste valget er en helgrå variant. Denne genseren kan brukes til det meste, og fungerer året rundt. Den monokrome tonen har en nøytral effekt som gjør at den kan kombineres med så å si alle regnbuens farger.

Hvis du vil gå for en minimalistisk stil, kan du bruke den grå hettegenseren til bukser, jakke og sko i samme nøytrale, naturlige palett. Prøv for eksempel en klassisk kameljakke over hettegenseren, sammen med lyse jeans og noen brune boots. Slenger du på et skjerf eller en kul lue, er dette det perfekte høstantrekket.


Stilig street style

Enten du skal på kafé om ettermiddagen eller ut på vift en fredagskveld, kan hettegenseren skape det perfekte antrekket. En mørk hettegenser passer perfekt når du vil se stilig ut, samtidig som du beholder komforten.

Svart er en udødelig farge som alltid kan få deg til å se fasjonabel ut. Det er tross alt en grunn til at sorte klær er så populære. Hvis du vil bruke hettegenseren på byen, kan svart være fargen du bør gå for. Prøv gjerne ut et helsvart antrekk, men pass på så du unngår den angstfulle tenåringsstilen. Bruk en svart skinnjakke over hettegenseren, slik at antrekket blir litt mer formelt og ikke så henslengt eller avslappet. Velg et par mørke jeans til, men for å unngå at antrekket blir for dystert, kan skoene gjerne være i en lysere grånyanse.


Hette og hytte

Hettegenseren er det ultimate avslappende plagget. Mykt og komfortabelt, og variantene du finner på markedet i dag er rett og slett stilige, gjerne med minimalistiske logoer og lekre snitt. Planlegger du en hyttetur i nærmeste fremtid bør hettegenseren pakkes med det samme! Fridagene på hytta er til for kos og komfort, men det betyr ikke at du må daffe rundt i en utvasket pysjamas.

Til hytta anbefaler vi en frisk og hvit hettegenser. Siden hvitt er en statement-farge, bør resten av antrekket være nedtonet, slik at utrykket ikke blir for voldsomt. Benytt deg gjerne av komplementærfargen til hvitt – nemlig svart, for å unngå dette. Sorte bukser til en hvit hettegenser oser bedagelig eleganse. Skal du ut på fest i løpet av fridagene, kan du kaste på deg en svart jakke over hettegenseren for en komplett look.


Vær litt vågal

Hettegenseren kan lekes med i det uendelige. Her handler det bare om å være kreativ. Fargerike gensere kan for eksempel spirte opp antrekket på mange måter. Noen tar den helt ut, og kombinerer ulike sterke farger i både bukser, jakker og tilbehør. Andre er mer komfortable med kun å la den fargerike hettegenseren stikke opp under mørkere klær.

Når det kommer til hettegenseren er det bare å prøve seg frem. Til slutt vil du finne noe som funker godt for deg, og plagget kan raskt ende opp som favoritten i skapet.