Fra bølger til bistro; slik bør du kle deg på stranda

Sommeren er til for å nytes. Er du av typen som helst vil være på stranda til siste sekund? Vi gir deg tipsene som gjør at du slipper turen hjemom etter en dag på stranda. Det eneste du trenger er å børste vekk sand fra føttene før du farter videre.

Skal sommeren tilbringes på stranda i solsteiken? Husk at de lange dagene ofte går raskere enn du tror. Plutselig er det tid for middag eller drinker med vennene, og da er det lurt å kunne bruke badetøyet til din fordel. For å slippe å haste fra sanda til serveringsstedet er det et par triks du kan benytte deg av. 


Pakk strandvesken med det viktigste

Det skal godt gjøres å møte opp på stranda med det du står og går i. For mange nordmenn involverer en dag langs kysten både reisevei og forberedelser. Dersom du har planer senere på ettermiddagen er det også lurt å ha med seg et par essensielle produkter, slik at du slipper å reise hjem for å gjøre deg i stand. Med en godt utstyrt strandbag vil du kunne spare tid og energi, uten å la det gå utover det estetiske. Pakk strandbaggen fra Orlebar Brown og kom deg på stranden. 

For det første er det utvilsomt viktig å ha med seg håndklær, solkrem, solbriller og næring. Oas Company har lekre håndklær vi anbefaler. Det er overraskende slitsomt å være ute i solsteken dagen lang, og uten god beskyttelse vil du raskt merke et behov for å trekke deg tilbake til et kjølig og mørkt rom. Dersom du heller ikke er flink til å få i deg mat og drikke vil energien dale – og fristelsen for å avlyse avtaler senere på dagen kan bli stor.

Er planen å møte venner eller familie rett etter strandturen? Se etter en dusj med ferskvann. Huden din vil takke deg for at du skyller vekk saltet, og deretter smører deg inn med aftersun eller en annen fuktighetsgivende krem. Bruker du sminke eller hårprodukter så kan dette også pakkes med, men prøv å holde toalettmappen lett og minimalistisk. Husk at solen har gitt deg en frisk glød, og at du mest sannsynlig ikke trenger tunge produkter rett etter strandturen. Når du skal videre med strandvesken vil du være glad for at du ikke dro med deg hele arsenalet av produkter hjemmefra. 


Hold deg tørr

Våte flekker over brystet eller en kald bakdel? Det er ikke bare ubehagelig å gå rundt halvvåt og kald i byen, det kan også være helseskadelig og øke risikoen for urinveisinfeksjon. I tillegg vil du fremstå mer ordentlig dersom antrekket er tørt og rent.

La badetøyet tørke skikkelig i sola, eller pakk med det et reservepar hvis tiden er knapp. Du kan også velge å heller bytte til vanlig undertøy etter dukkerten hvis du foretrekker det. Husk bare at mange bikinier gjør seg godt til kjoler, og at flere typer badebukser kan brukes som shorts dersom du ikke vil dra med deg ekstra klær på stranda. 


Romantiske sommerkjoler slår aldri feil

Når det kommer til hva du skal kle deg i før og etter bading vil en vakker sommerkjole aldri slå feil for kvinner. Her slipper du å stresse med å matche over- og underdel, og dersom du velger en kjole med løst snitt vil du slippe stoff som gnager på en varm og kanskje små-solbrent hud.

Cathrine Hammel og Pia Tjelta har fantastiske sommerkjoler å by på hver eneste sesong. Her kan du velge og vrake i lekne og lette modeller med nydelige farger. Dersom du heller vil fronte en mer elegant profil etter stranddagen har Max Mara og Polo Ralph Lauren kjolene for deg. Rene linjer, klassiske farger og deilige stoffer er ikke å fornekte etter en lang dag i sola.

Med alle våre årstider gjelder det å utnytte de få sommerdagene vi har. Hva er vel bedre enn bare legger og løse kjoler? En sommerkjole av god kvalitet vil garantere at du enkelt kan gli fra en dag på stranda og rett inn i hvilken som helst setting senere på dagen.


Dropp langbukser i sommerheten

Det er ikke bare damer som har godt av å vise leggene når varmen er som verst. Når det er på tide å dra fra kysten og sette kurs mot sentrum trenger man ikke nødvendigvis bytte fra kort badebukse til lange jeans. Huden har godt av å puste, og du har jo tross alt fått litt farge på bena – så hvorfor ikke vise de litt frem? Det kan være utrolig stilig med shorts på byen, og med enkle knep vil du heller ikke se ut som en strandboms.

Fokuser på rene linjer og solide farger. Velg stoffer av god kvalitet som føles deilig mot huden. Dette vil være med på å gi deg en avslappet ettermiddag eller kveld, selv etter timer under den brennende solen. Polo Ralph Lauren har flotte alternativer å velge mellom, og her finnes det også badebukser som lett kan forveksles med vanlige shorts når de tørker – to fluer i en smekk med andre ord. Føler du deg mer komfortabel med litt lengde er kanskje modeller fra Berwich mer din smak.

Vil du skille deg ut på stranda for så å skifte til et mer nedtonet antrekk er badeshortsene fra Orlebar Brown veien å gå. Her får du kule illustrasjons-trykk av kunstneren Alice Tye i spreke farger. Materialet tørker også fort, så dersom du vil våge deg videre med et skikkelig blikkfang er dette shortsen for deg.

For en helhetlig look er lette t-skjorter fra Holzweiler eller Greater Than A gode valg. Her kan du enten kjøre en monokromatisk stil hvor shorts eller bukse og t-skjorte er i samme farge, eller gå for kontrast med motsatte toner. For en skikkelig smak av sommer kan du også velge den klassiske hvite og litt løse skjorten. Brett opp ermene til albuen for en mer casual følelse. Både Orlebar Brown og Oas Company tilbyr piquer i frotè som fungerer utmerket fra stranden til byen. Polo Ralph Lauren og Stenströms har også et bredt utvalg lyse sommerskjorter som vil sette sitt preg på antrekket. 


Velg luftige sko

Når det kommer til skotøy bør du etter en dag på stranda gå for luftige modeller som sitter godt på foten og er komfortable å gå i, spesielt dersom du skal over på hard asfalt etter myk strandsand. Havaianas er en klassiker med god grunn og er gode sko å velge til en dag på stranden. Spørsmålet er: hva gjør man når man skal et sted dette ikke egner seg?

For han er seilersko fra Sebago eller lette tøysko fra Polo Ralph Lauren et godt valg som sørger for at overgangen fra sand blir mest mulig komfortabel. For henne vil eksklusive sko fra Lottusse eller pene slip-ons fra Tods virkelig knytte sammen sommerantrekket.  

Nå er det bare å pakke strandvesken, hive seg i sjøen og ta sommerdagene – og nettene, på strak arm.