Fem antrekk og aktiviteter til ferien

Usikker på hva du skal gjøre og ha på deg i fellesferien? Her er antrekkene som går som hånd i hanske til de ulike aktivitetene. 

Gjør litt sats på deg selv i sommer! Fellesferien går fort forbi, så fyll den opp med minneverdige prosjekter og antrekk som står i stil til aktivitetene. Med riktige klær vil dagen bli ekstra spesiell og hyggelig – også for kameralinsen.


Skjorte, skjørt og sightseeing

Planlegger du å bruke ferien på å utforske en fremmed by eller et ukjent land? Eller kanskje du skal være turister i egen by? I noen settinger er kleskoder litt strengere enn andre. Det blir ikke nødvendigvis snakket høyt om, men flere steder blir det satt pris på at man kler seg fint. Museer, kirker og fine restauranter ser gjerne at du ikke kommer ramlende inn i en hullete joggebukse og en flekkete genser.

Du trenger ikke være stivpyntet, men gå gjerne for enkle, stilige kvalitetsplagg. I sommervarmen kan mannen nyte turistattraksjoner i lette og lyse chinos, gjerne i kjølig linstoff. Sammen med en sommerlig skjorte som passer til buksen, samt gode sko å gå i, vil du kunne komme inn overalt uten et mukk.

Damene vil nyte en byvandring desto mer i et deilig og lett skjørt. Det finnes ikke noe bedre enn sommerbris på bare legger. Sammen med en nydelig bluse i svale naturstoffer som bomull eller silke og lave, komfortable sko vil du se flott ut på enhver kafé i hvilken som helst by.


Badebukse, bikini og brunfarge

Skal sommeren nytes på stranda i år? Da er det bare å finne frem badetøyet. Det finnes utallige versjoner av både badebukser, bikini og badedrakter på markedet dersom du skal gå til innkjøp av en frisk og ny modell. Ta deg god tid i prøverommet og huk tak i ulike størrelser og snitt. Ikke vær redd for å prøve noe nytt.

Har du brukt samme type badebukse eller bikini i mange år? Da er det kanskje på tide å teste litt andre modeller. Hva med en litt kortere lengde så du får mer sol på lårene, eller en badedrakt med høy skjæring? En ny og frisk farge du aldri har turt å bruke før? På stranden regjerer ingen regler – om det er ett sted du kan komme unna med å være useriøs er det her.


Piké, penkjole og piknik i parken

Lysten på en klassisk piknik i parken? Hva med å ta en skikkelig Mad Men-tematikk på utflukten? Gjør pikniken litt annerledes ved å gi den et vintage-preg. Pakk en stråkurv med godsaker, rull sammen et stort pledd og ta turen til nærmeste gressflekk eller park.

For å gjøre dagen fullkommen bør mannen velge en lys piké-skjorte, shorts som rekker til knærne og gjerne et par stilige loafers. Kvinnen kan prøve seg på en A-formet kjole med litt volum i skjørtene som minner om 50-tallets modeller. Et par pene sandaler med lav hel fullfører antrekket.


T-skjorte, tights og TV

Blir ikke sommeren utevennlig finnes det heldigvis en god sofa og TV i de fleste hjem. Noen ganger kan det også være litt deilig med et avbrekk fra solen, så når det pøser ned utenfor kan du sette deg godt til rette under et mykt teppe og nyte innetiden.

Sleng på deg det mest behagelige du eier. En t-skjorte av det mykeste bomull eller et par bukser som maner om å få ligge på sofaen? Eller kanskje du bare skal forbli i den deilige pysjen hele dagen? Få ting slår følelsen av å slappe av i behagelige klær med partneren, vennegjengen eller familien. Fellesferien er tross alt til for å lade batteriene og nyte, så dette kan du gjøre med god samvittighet.

Uansett hva du skal bruke ferien på ønsker vi deg god sommer!