En alternativ 17. mai med Ferner Jacobsen

Menn i dress på brygge kanten

Selv om været i Norge er like uforutsigbart som dagene vi lever i nå er en fin huskeregel for 17. mai uansett å kle seg i noe som er komfortabelt, slik at du slipper å måtte skifte antrekk i løpet av dagen.

 

17. mai-kjolen – alternativet til bunaden

Ja, feiringen i år begrenses muligens til bakgården hjemme, hos venner eller verandaen til mor og far, men feiring må det faktisk bli. For de av oss som ikke har en nasjonaldrakt finnes det heldigvis mange andre elegante alternativer.

I år er det mye hvitt å se på de stilbevisste, og nasjonaldagen er intet unntak. Hvite, uformelle kjoler med delikate detaljer slår aldri feil. Med et par store øredobber eller flere halssmykker får du en pyntet look perfekt til 17 mai. Denne sommerkjolen fra Camilla Pihl med rund hals håper vi å se i kombinasjon med for eksempel disse lekre skinnsandalene fra Lottusse. Ellers kan du gå for v-hals fra J. Crew og kombinere den med disse marineblå høyhælte skoene i semsket skinn som vi er hodestups forelsket i. En garantert feilfri sammensetning om du går for en «rødt, hvitt og blått»-look.

Men – er det ett år vi virkelig har lov til å gå litt bananas med motevalgene våre på 17. mai, er det i år. Vi trenger å være litt vågale og ha det litt moro. Tør du? Da er denne knæsj oransje kjolen fra Self-Portrait med blondedetaljer helt prima. Skulle solen skinne (vi krysser fingrene) kan også disse rektangulære solbrillene fra Prada være midt i blinken. Helt ideelle for å gjøre det klassiske antrekket litt tøffere, eller prikken over i-en på en allerede «spenstig» look.

 

Se flere av våre kjoler her, og finn din favoritt!

 

17.mai-dress til herrer

Hvitt går aldri av moten, og den perfekte hvite skjorten i år har en ekstrem cutaway-krage og enkelmansjett. Strykefri og slimfit; denne skjorten kan du bruke uten slips for en mer avslappet look. Ønsker du likevel å gå for den tradisjonelle stilen, legger vi en knapp på et blått eller rødt slips på den store dagen. Eller, hva med med en artig 17. mai-sløyfe?

Hva med å skille deg ut av mengden med et par loafers i 100 prosent kalveskinn med dusker oppå? Alternativt kan du gå for klassisk derby i matt skinn. Bare husk å beskytte de om det mot formodning skulle regne – kalosjene fra Swims er i sort gummi, og kræsjer derfor ikke med resten av 17.mai-stasen. Skulle det derimot være strålende sol, anbefaler vi disse runde solbrillene fra Persol i stedet. Sølvdetaljene på siden kan være kronen på verket som tar antrekket ditt til neste nivå.

 

 

Og du kan glemme kø på postkontoret, dyr frakt eller lang leveringstid. Ferner Jacobsen er en av over 25 nordiske nettbutikker som samarbeider med SVOSJ, som for 29 kroner i måneden tilbyr medlemmene sine ubegrenset fri frakt og hjemlevering. Les mer her!

 

Les også: Hvordan stryke skjorte? 5 av våre beste tips

 

Gratulerer med dagen!