Disse plaggene går aldri av moten

Her er 9 eksempler på plagg som for alltid vil høre hjemme i klesskapet til både kvinner og menn.

En av de vanligste rådene for å bygge en helstøpt garderobe, er å basere klesskapet på tidløse plagg, for så å supplere med trendplagg fra sesong til sesong. Likevel er mange usikre på hva som kjennetegner disse såkalte tidløse plaggene.


Klassiske pumps (henne)

Har du ikke et par klassiske «all-round»-hæler som passer til ethvert antrekk, er det nettopp dette skotøyet som bør trone ønskelisten. Pumps går aldri av moten. De er elegante, supplerer noen centimeter på høyden og får bena til å se lengre ut. Ikke bekymre deg for at du ikke har like høy hæl som andre – det viktigste er at du bevarer en like god gange, og ikke minst at skoene er behagelig å gå med. Øvelse gjør dessuten mester!


En perfekt blazer (ham)

Blazeren er en utrolig allsidig jakke, og et av kjerneplaggene for menn. Bor du i storbyen, i nærhet til vannet eller skogen? Har du en avslappet hverdag, eller en livsstil med mange formelle anledninger? Uansett livssituasjon er blazeren plagget for deg. En blazer bør alltid matches med bukser som skiller seg fra jakken, og er ment for å fylle tomrommet mellom en formell forretningsdress og den mer hverdagslige dressen. Plagget vil alltid ha flerfoldige bruksområder, både på jobb og i private sammenhenger, og kan derfor med rette sies å være et av mannens absolutte «must-haves».


Svarte dressbukser (begge)

Det er ikke alltid at anledningen tilsier at du skal ha på deg full dress eller drakt. Da er ofte buksen nok. Dressbuksen er enkel å kombinere med skjorter og andre overdeler, og finnes i en rekke spennende stoff, farger og snitt. Et dressbuksekjøp er ikke gjort på et blunk, men du vil få lønn for strevet når du endelig finner den perfekte buksen. Selv om alle menn har opptil flere heldresser, vil både kvinner og menn nyte godt av å ha en ekstra dressbukse hengende i garderoben.


Høytlivsbukser (henne)

Også kjent som highwaist-bukser. Skal du rusle en tur i byen? Ha en arbeidsdag uten eksterne møter? Gjøre hagearbeid eller dra på lunsj til noen venner? Eller er du kanskje lite lysten på finstasen akkurat i kveld? Buksene kommer alltid til unnsetning, og selv om ulike variasjoner troner motebildet fra år til år, vil highwaist-buksene alltid forbli en allsidig skatt i enhver kvinnes garderobe.


Den hvite skjorten (henne)

...i bestemt form. For selv med skapet fullt av skjorter, har de fleste kvinner den ene skjorten som tas frem ved spesielle anledninger – i forkant av alt fra en hyggelig middag til et avgjørende møte. En skjorte som sitter som skreddersydd får ikke bare frem det beste i deg, den kan også gi deg den ekstra selvtilliten og boosten du trenger! Når du vil ta deg ekstra godt ut, er med andre ord den hvite skjorten det naturlige valget.


Den lille sorte (henne)

Denne kjolen dukker ofte opp når det er snakk om antrekk som aldri går av moten – og er en såkalt «staple piece» i garderoben. Opprinnelig en tidløs kreasjon vi har Coco Chanel å takke, er den lille sorte kjolen som kan redde enhver anledning. Det er en elegant cocktailkjole som både lar deg gå i ett med enhver fest, samtidig som du ser slående vakker ut. Kjolen kjennetegnes i å være kort, med enkle snitt og uten for mange detaljer. Likevel er det til syvende og sist du selv som sitter på definisjonsmakten: enten du vil ha en kjole med paljetter, blonder eller plissé, lange eller korte ermer, V-hals eller turtleneck, åpen eller lukket rygg – den lille sorte kan være så mangt.


Frakker (ham)

En frakk er et kne- eller fotsidt klesplagg, som dekker overkroppen og er beregnet til utendørsbruk. Som oftest komponert av varme og grove tekstiler, knapper, krage, hette og lange ermer, bør enhver mann med respekt for sin egen garderobe ha en frakk hengende. Plagget går aldri av moten og passer utmerket til mesteparten av klesskapet ditt – alt fra de mer hverdagslige antrekkene eller til den formelle dressen.


College-genseren (begge)

Hettegenseren har for lengst beveget seg ut av den pulserende gymmen og inn i motebildet, og er på ingen måte utelukkende forbeholdt late søndager. Butikkene bugner over av stramme og løstsittende, korte og lange, samt enkle og mer sammensatte modeller. Med andre ord er det langt fra 80-tallets ukompliserte Fruit Of The Loom-klassiker, til de som finnes i dag. Bruk hettegenseren under en blazer, til skjørt eller dressbukser og du er sikret et ungdommelig og stilig uttrykk.


Loafers (ham)

Loafers er en sommersko som oser eleganse og stil. De er enkle å kippe på og vil for alltid være din klassiske redning i nøden – fra april til september. Skoen er perfekt for deg som setter pris på kvalitet, det enkle og det stilrene. Et par loafers i skinn holder seg godt i mange år og vil aldri forsvinne ut av motebildet eller skohyllen din, så lenge du behandler dem rett. De kan rett og slett fullføre ethvert traurig antrekk!