Derfor bør du ha rikelig med basisplagg

Capsule collection, basisgarderobe, essentials – kjært barn har mange navn og dette er hvorfor du bør satse på å fylle klesskapet med de enkle, rene plaggene.


Anvendelig til alt

Selv om det er gøy å ha fullt av fargesprakende og annerledes plagg i garderoben, kreves det som regel mer enn ett enkeltstående plagg for å fullføre et antrekk. Med klesskapet fullt av elementer som ikke på noen som helst måte hører sammen, er det lett å havne i de samme kombinasjonene dag etter dag. Dessuten er statementplagg, som det fremgår i navnet, typiske til å skille seg ut og vekke oppmerksomhet. Dette er flott! – men ikke noe du nødvendigvis vil være komfortabel med å slenge på deg hver eneste dag.

Nettopp derfor er det lurt å ha en rik og smakfull garderobe bestående av plagg som ikke skiller seg helt ut i mengden, men som kan kombineres med resten av klesskapet ditt. Hvem blir vel ikke fascinert av de som går kledd i nye antrekk hver eneste dag? Det er en kunst – og kunsten kan bli din om du satser på enkle snitt og nøytrale farger. Plaggene kan dessuten enkelt dresses både opp og ned – med henholdsvis fest- og hverdagsgarderoben.


Går aldri av moten

Den hvite skjorten, de blå jeansene, gulløredobbene, dresskoene, den sorte blazeren, den dyprøde blusen, den marineblå poloen – listen er lang over plagg som aldri noen sinne forsvinner ut av motebildet. Basisplaggene er enhver fashionistas redning i både tids-, miljø-, etikk- og pengenøden! De som liker å kjøpe nye klær bare «for at» tilhører sjeldenhetene. Med en stor basisgarderobe har du alt du trenger for resten av livet – omtrent. Du slipper i hvert fall å gå til innkjøp av det siste nye, hver eneste sesong. Eventuelt kan du med god samvittighet unne deg et par mer eksklusive trendplagg i året, som igjen utgjør den perfekte kombinasjon sammen med basisplaggene dine.

Les også: Ett plagg - Fire antrekk


Pengebesparende

Når vi nå har stadfestet hvor universelle og tidløse basisplagg er, sier det seg selv at det også er penger å spare på å gå til anskaffelse av en slik garderobe. Du har jo allerede alt du trenger! Dessuten vil du garantert alltid føle at du har noe nytt og friskt å ha på deg (tatt i betraktning garderobens anvendelighet), noe som sikrer deg mot å impulskjøpe litt her og litt der – som uansett ender opp bakerst i skapet etter kort tid. Sørg for å kjøpe kvalitet og å holde klærne vedlike, og du er så godt som vaksinert mot uheldige bomkjøp eller å fylle opp garderoben med skrap.

Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre det