Betal årets vinterjakker med Klarna

"Stella puffer" fra Cedrico, finn den her. "Kendrick" fra Mackage, finn den her.

 

Er du en av de som har hatt hjemmekontor store deler av året er du kanskje lei av å bruke kosedressen eller pyjamasen dagen lang. Men nå står vi på terskelen av den kalde, fine tida, og det er ingenting som varmer mer enn en dunjakke som gir deg følelsen av at du har surret deg inn i dynen din før du går ut!

 

Yttertøy er vintersesongens store nødvendighet, og butikken er fylt opp med både kåper, frakker og jakker. Vi vil dog slå et slag for dunjakken da ingenting varmer bedre når gradestokken viser minus, og den er en stilsikker varmekilde uansett hva slags vær som herjer ute. En dunjakke i god kvalitet er ikke nødvendigvis det billigste alternativet, men det er en investering vel verdt det når det kommer til å holde på varmen de neste månedene. Du skal tross alt bruke den et halv år frem i tid!

 

 

Med Klarna kan du velge delbetaling når du handler, så slipper du å betale for hele jakken med en gang!

 

 

Hos Ferner Jacobsen finner du et stort og variert utvalg av dunjakker i beste kvalitet fra merker som Cedrico, Parajumpers, Fleischer Couture, Quartz, Bacon og mange flere.

 

"Puffa" fra Bacon, finn den her

 

Les også om hvordan du holder på varmen under dunjakka

 

 

Sjekk innholdet

Selv om dunjakkene uten tvil er det varmeste alternativet om vinteren bør du allikevel sjekke innholdet i jakken. Dunen som brukes er oftest fra ender, eller enda mer esklusivt fra gås. Utfordringen er å finne en jakke med nok dun i seg til den at holder en fin fasong og er varm nok til de kaldeste månedene, uten at den blir seende for hard ut. De beste dunjakkene har som oftest en fordeling på 90/10, altså 90% dun og 10% fjær.

 

"Fill power", eller fyllkraften i jakken, forteller deg noe om kvaliteten på dunet. Dunets oppgave er å "holde" på luften inni jakken slik at den kan isolere varmen. Jo høyere fyllkraft, jo bedre er dunets evne til å holde på luften. Det kreves også betydelig mindre dun i jakkene med høy fyllkraft, da dunet vil være av så god kvalitet at det ikke trengs like mye dun. I de aller varmeste vinterjakkene vil fyllevnen være på 650+. En jakke med mindre fyllkraft kan da bruke mer dun for å øke isolasjonsevnen.

 

Er du usikker på hvor varm dunjakken faktisk er? Spør gjerne en av rådgiverne i butikk for hjelp!

 

 "Rin" fra Parajumpers, finn den her.

 

Slik vasker du dunjakken din

Unngå å vaske dunjakken din for ofte. Ofte vil en fuktig klut fjerne det verste smusset etter hvert brukt, og du vil spare dunjakken din for en unødvendig omgang i maskinen. Er det allikevel på tide med en vask kan det være lurt å lese over vaskeanvisningen en ekstra gang! Noen jakker må sendes på rens, mens andre kan du fint vaske hjemme. Ved vask av dun anbefales det å vaske på 40 grader med et skåndsomt vaskemiddel. Dropp tøymykner da det kan tynge dunen som gjør at den falles sammen og klumper seg.

 

Tørk jakken i skånsomt i tørketrommel, maks på 60 grader. Bruk gjerne 2-3 tørkeballer som vil gjøre dunen lett og luftig igjen. Det anbefales å tørke jakken på tid heller enn på et sensorstyrt program, da maskinen kan ha vansker med å merke fukten innenrt i dunet. Du bør også ta ut jakken et par ganger gjennom tørkeprossesen for å riste den. Har du ikke tørketrommel kan du også la jakken lufttørke, men vær da obs på at du rister jakken og fordeler dunen med jevne mellomrom. Det kan være svært vanskelig å få til et fint resultat med lufttørking.

 

Er du usikker på vaskeprossesen? Send likesågodt jakken til ditt nærmeste renseri, så er du på den sikre siden!

 

 

 

Betal med Klarna

Handler du hos oss og betaler med Klarna kan du utsette betalingen din i 14 dager!

Om du er usikker på hvilken størrelse du vil ha jakken din i er det fint å kunne prøve før man betaler. Hver gang du handler hos oss kan du få varene dine først og betale etterpå. Ingen avgifter eller skjulte vilkår, og du betaler bare for det du vil beholde. Dette gjør du ved å velge "Betal senere" i kassen.

En ny vinterjakke er heller ikke alltid så greit for lommeboken, men en investering du ikke vil være foruten. Klarna gir deg muligheten til å dele opp betalingen istedenfor å betale alt med en gang. Velg "Del opp betalingen" neste gang du shopper hos oss!