Slik feirer du bypåske med stil

Påske i byen byr på mange muligheter og mye hygge. Fridagene utløser en god stemning og våren er også tiden for ny inspirasjon.

Når påsken endelig er i anmarsj, bugner sosiale medier over av blå Swix og Aperol i hytteveggen. Men det trenger ikke være manko på stemningsbilder for deg som skal tilbringe fridagene i byen heller – snarere tvert imot. Her har vi listet opp noen gode anledninger til å finne frem kameraet, med noen tips til hvordan du kan se råflott ut i samme slengen.


Klar, ferdig, utesesong!

For de fleste er påsken selve startskuddet på utesesongen. Det er ikke usannsynlig at temperaturen kan komme opp i 20+ i solen, og hva er vel deiligere enn å lene seg tilbake med en utepils? Med et par nye solbriller på nesen er det ingen tvil om at godfølelsen sitter. Velger du i tillegg et par med mørke glass kan du jo kose deg med «people-watching» uten å bli tatt for å være en gærning. Gærning eller ikke, uansett hva formålet er, vil det ikke være vanskelig å finne en favoritt hos Ferner Jacobsen.

Solen er både en venn og en fiende, og selv om det er fristende å kaste jakken i jakten på den første brunfargen, er det lurt å holde igjen litt. Hvis ikke blir man fort forkjølet og risikerer å måtte se påsken passere fra sengekanten. Ikke spesielt attraktivt for noen.

Alternativt kan du finne en tynnere vårjakke som er så fin at du helst ikke vil ta den av i det hele tatt? Eller en chunky strikk i en frisk farge som får deg til å stråle om kapp med solen?

Og apporopos sol: for å unngå tidlige aldringstegn er det er også viktig å beskytte seg mot de sterke UV-strålene. Capsene i ull fra Varsity gir deg skygge samtidig som de luner. De er også supre å gi bort til en du er glad i som en oppmerksomhet før vår- og sommersesongen kommer. De er unisex og har justeringsmuligheter så de skal passe alle.


Årets første bad?

Ja, du leste riktig. Det er fullt mulig å starte badesesongen i påsken. Gå sammen med venner om å leie en flytende badstue og tilbring noen timer med lek og moro i fjorden. I Oslo finnes det flere tilbydere av disse tjenestene, som for eksempel SALT og KOK. Det er bare å finne det som passer deg best. Pakk med deg badetøy, en varm badekåpe og legg i vei til et Instagram-vennlig paradis. Dette kan også være en kjemperomantisk og annerledes date for deg og typen.


Hold deg i aktivitet med stilen i behold

Det er trendy å være sporty, og påsken innbyr spesielt til fantastiske naturopplevelser. Sett gjerne kursen ut til en av hyttene i marka som serverer varme vafler og iskald Solo, så har du påskefølelsen i boks fortere enn du vet ord av det. Litt aktivitet trenger ikke å gå på bekostning av antrekket heller, kule sneakers er hot år etter år. Finn deg et par freshe favoritter til litt trendy traving i marka, i en park, eller bare for å rusle gatelangs med en kaffe i hånden.


Tid til å kose seg

Kveldene er fortsatt mørke og innbyr til påskekrim på TV eller i bokformat. Krøll deg sammen i sofaen med en fantastisk deilig og kul hoodie fra Holzweiler, gjerne med noe godt i glasset og en skål påskegodt på bordet. De fungerer også utmerket til en tur på kino om det skulle være dårlig vær.


Påskeegg med noe ekstra

Hva med å sende en venn eller kjæreste av gårde på påskeeggjakt? Egget kan fylles med mange godsaker, og det trenger ikke bare å være godteri. Et armbåndeller et skjerf til henne eller et par varmende ullsokker til ham vil garantert falle i smak og gi deg mange stjerner i boken. Hos Ferner Jacobsen finner du alltid siste nytt i vårens hotteste farger.