6 julegavetips til den som har alt

Er du lei av å kjøpe øredobber til mormor, sokker til onkel eller parfyme til kjæresten år etter år? Her har du gavetipsene du alltid kan lene deg på.

Julen er en gavmild høytid. Vi gir og får i bøtter og spann, men noen ganger er det en skikkelig utfordring å gi. Kjenner du noen som du bare ikke klarer å finne på gaver til? Kanskje har de litt spesielle interesser som ikke krever så mye, eller kanskje du føler at de allerede har alt.


1. Gavekort

Å få et gavekort er en fin mellomting mellom å få penger i hånda, og å få en gave. En av mange fordeler med et gavekort, er at pengene ikke risikerer å forsvinne mellom fingrene på mottakeren. Dessuten befinner gavekortet seg i det perfekte krysningspunktet mellom å gi personen en personlig gave (en butikk vedkommende liker) og la personen selv velge hva han eller hun vil ha.

Det stemmer ikke nødvendigvis at noen «har alt». Vedkommende har nok flere ønsker, men kan være dårlig på å formidle hva dette er. Da er det helt lov å gi bort et gavekort på favorittbutikken.

Ønsker noen seg dyre ting, er det også fint å gi et lite tilskudd dersom man ikke har råd til hele gaven. Klær kan fort koste litt dersom kvaliteten er god. Med et gavekort kan man dra og velge ut nøyaktig den modellen og fargen en selv ønsker også – uten at det blir forvirring eller behov for bytting i romjula.


2. Bøker

Bøker vil alltid være en ypperlig julegave, sett at man finner en bok som matcher interessen og smaken til mottakeren. Det finnes omtrent like mange bøker som det finnes mennesker, så her er det mye å velge mellom.

Er personen du mangler en siste julegave til, interessert i mote eller historie – eller kanskje begge deler? Bøker om motehistorie byr ikke bare på spennende dypdykk, de er også pene å ha i bokhyllen eller på bordet.

I den selvtitulerte boken «Ralph Lauren» forteller Ralph Lauren ærlig om seg selv og kunsten han har laget gjennom årenes løp. Det er en visuelt tiltalende bok om Laurens mest ikoniske verk – alt fra runwayshowene til reklamekampanjene, og alt imellom. Det er en unik mulighet til å komme innenfor huden på en av Amerikas mest anerkjente og spennende motedesignere.


3. Varmt tilbehør

Kan man egentlig få for mage skjerf, varme sokker, votter, vanter eller luer om vinteren? Jo, noen har kanskje litt vel mye her – men det stemmer absolutt ikke for alle. Et skikkelig deilig skjerf eller en herlig lue vil absolutt bli satt pris på av flere.

Vi bor tross alt i et kaldt lang, og vinteren vil mest sannsynlig vare lenge etter 24. desember. Kjenner du noen som har mye varmt tilbehør fra før av, er det ikke sikkert at de har til alle anledninger. Et varmt skjerf som også er stilig og gjør seg med festantrekket på nyttårsaften kan være et perfekt tilskudd til vintertilbehørsgarderoben!

Er du på jakt etter julegave til en kvinne? Hos Ferner Jacobsen er vi stolte av vårt store utvalg av varmt tilbehør til dame. Se gjerne gjennom våre praktiske hansker og votterfine luer og komfortable skjerf.

Vet du ikke hva du skal kjøpe til ham? Vi har et sjenerøst utvalg av varmende plagg til herre. Både sofistikerte skjerf og varme luer er å finne i vårt sortiment.


4. En opplevelse

Ting er vel og bra, og kan uten tvil gi mye glede – men hvor hyggelig er det ikke å få en opplevelse i gave? Har man økonomi til det, er en reise – lang som kort – en magisk julegave. Det er lenge til sommerferien etter at julen er over, og mange går og venter på litt fri. Hva med å legge inn en kort tur til utlandet i februar, den hendelsesfattige måneden?

Har du ikke mulighet til å spandere andre en reise er det nok av aktiviteter å velge mellom. Hva med en jazzkonsert for bestefar, en filmpremiere mor ønsker å gå på, et restaurantbesøk med kjæresten eller bare en spakveld hjemme med søstrene? Her er det kun fantasien som setter grenser.


5. Noe godt i glasset eller magen

Mat og drikke går vi sjeldent lei av, selv ikke i løpet av julen. En flaske med god vin, noe sprudlende eller kanskje noe friskt og alkoholfritt kan være en fantastisk gave for de fleste. Eller kanskje du heller skal satse på spekemat, sjokolade og konfekt eller noe annet spennende å bite i?

Det er også fullt mulig å kombinere både mat og drikke. Lag en liten gavekurv med vedkommende sine favoritter som hun eller han kan nyte langt ut på nyåret. Da er som regel lommeboken til de fleste relativt skranten også, og dette vil garantert by på litt luksus i hverdagen.


6. Et innrammet minne

Selv om vi lever i en digital verden, hvor bilder lastes opp på Instagram og Facebook – og lagres i skyen, er det likevel utrolig hyggelig med håndfaste bilder innrammet i huset eller leiligheten. Velg en fin ramme som står til mottagerens dekor, og sett inn et verdifullt minne av dere to.

Har du foreldre eller besteforeldre vil de uten tvil bli rørt av ordentlige familiebilder. Gå sammen med søsken, partner eller egne barn dersom du har dette, ta et veluttenkt bilde, rediger lys og farger slik og få det printet ut på en fotobutikk. Ikke bli overrasket dersom du ser en liten tåre i mormor sin øyekrok etter en slik julegave.