5 tips til den perfekte vertinnegaven

En liten oppmerksomhet som takk for invitasjon og tilstelning, er vanlig kutyme i mange selskap. Sliter du med å velge ut en fin vertinnegave? Her er våre tips.

Det koster å ha kalas, både når det kommer til økonomi og energi. Det å inviteres i selskap eller på middag bør ikke bli tatt for gitt. Det skal ikke overses hvor mange timer som verten eller vertinnen plutselig har lagt i kvelden. Derfor er det bare på sin plass med et tegn på takknemlighet fra gjestene.


Noe hun trenger

Dette høres kanskje litt kjedelig og lite kreativt ut, men å gi vertinnen noe hun trenger kommer til å bli satt stor pris på. Om det så er et par sokker eller et håndkle hun har mast om at hun må skaffe seg. Det er jo faktisk tanken som teller. Gir du noe vertinnen har behov for, betyr det også at du har lyttet til henne og husket hva hun har vært frustrert uten. For å unngå å at gaven føles upersonlig eller kjedelig, kan du legge litt ekstra kjærlighet i innpakning og kort.


Noe hun ønsker seg

Jo eldre og mer etablerte vi blir, desto mindre virker det som at vi har behov for. Det er ikke uvanlig å høre at «ja, men jeg har jo alt jeg trenger», når du spør hva vertinnen ønsker seg. Dette er kanskje sant, men det er en stor forskjell mellom å ha behov for noe og å ønske seg noe.

Grav litt så vil du nok finne ut hva hun faktisk drømmer om. Kanskje et nytt smykke? Et deilig skjerf til høsten? En god t-skjorte til sommervarmen? En smakfull flaske vin? Kommer du ingen vei kan du ta utgangspunkt i at du kjenner henne, vet litt om smaken hennes og velge ut fra det.

 


Noe hun aldri har tenkt på, men som bare skriker navnet hennes

Har du noen gang vært i ute, og som lyn fra klar himmel oppdaget den perfekte gaven til venninnen din? Noe som hun kanskje selv aldri har tenkt på, men nå som du ser det så merker du med hele deg at dette – det er perfekt for henne?

Hvis du tenker langsiktig kan du alltids gå til innkjøp av gjenstanden eller klesplagget. Det kommer alltid en jul, bursdag eller fest. Neste gang hun inviterer på middag, kan du overraske med den perfekte gaven. Hold øynene åpne, for gaver som dette finner du som regel aldri når du faktisk leter! 

 

Les også:Hemmeligheten bak vellykket nettshopping!


Noe dere kan oppleve sammen

En av de beste gavene å gi er en gave du selv kan nyte av. En av de hyggeligste gavene å få er kvalitetstid med en god venn. Med dette som kombinasjon vil en opplevelse alltid score full pott som vertinnegave. 

Dette trenger ikke tømme lommeboken helt. Her kan det være snakk om en kinodate, et kafébesøk, billetter til stand-up eller en konsert. En opplevelse skaper minner, og minner er blant de beste gavene, både å gi og å få.


Noe humoristisk

Det er alltid noen som digger å gi bort tullegaver til vertinnen. Dette kan absolutt være gøy, men vær litt forsiktig med denne type gave. Det blir fort bortkastede penger for en kortsiktig latter. Tullegaver trenger ikke bare være flåsete, de kan også vise seg som nyttige etterhvert.

En bok om et spøkefullt tema som vertinnen aldri hadde kjøpt til seg selv kan by på innsikt hun aldri har hatt før. En grell genser kan være super dersom dere snart skal på temafest. En harry flaske med noe godt vil kanskje alltid være harry, men på innsiden har den tross alt noe godt. Humor er alltid gøy, så lenge du treffer rett og med måte.

Fremdeles usikker på hva du skal gi i vertinnegave? Stikk innom Ferner Jacobsen så hjelper vi deg på vei. Pakke inn gjør vi også – så slipper du enda et stressmoment!