5 nøkkelplagg for en klassisk høststil

Har du en litt skranten høstgarderobe, eller er det bare på tide å oppdatere utvalget? Med disse rålekre og enkle plaggene kan du blafre av gårde i den avkjølende høstvinden. Å pakke vekk sommergarderoben kan være en gledelig affære, spesielt siden høstmoten har så utrolig mye fint å by på.


1. Trenchcoat

Denne jakken er en av de mest tidløse modellene vi har. Hvert år kommer nye versjoner av trenchcoaten, både hos billigkjeder og high end-motehus. I dag kan du finne slike jakker i utallige farger og lengder, men den som aldri går av moten er den klassiske beige modellen som når deg til rett under kneet.

Velg en modell som er løs i ermene og rundt skuldrene da høsten er en sesong for lag på lag. Det både ser og føles trangt ut dersom du må skvise deg inn i en trenchcoat med en litt tykk ullgenser.

Jakken ser fantastisk ut kneppet igjen og knytt med belte i livet, men den ser minst like flott ut åpen. Derfor er dette en svært anvendelig jakke for høstsesongen, hvor temperaturen både stiger og faller raskt i løpet av dagen.

Trenchcoaten går til det meste av antrekk, men er ekstra fin sammen med en chic sort kjole, pumps og knallrød leppestift. Når vinden blåser og regnet drypper kan den gjøre jeans- og støvel-kombinasjonen mye flottere enn en vanlig regnjakke. Husk paraply av god kvalitet slik at du ikke regner eller blåser bort!

Trench coat fra Blæst


2. Den hvite skjorten

Den hvite skjorten vil aldri slutte å prege motebildet. Den er klassisk, enkel å bruke, går til alt og passer de fleste anledninger. Jobbintervjuer, travle arbeidsdager, fritidskvelder eller morsomme festligheter? Det finnes ikke en situasjon hvor den hvite skjorten ikke passer inn. Det spørs bare hvordan du styler den.

På arbeidsplassen ser den hvite skjorten fantastisk ut til et blyantskjørt, gjerne under en blazer dersom det er kjølig. Er du ikke fan av skjørt kan den også fungere godt til sorte penbukser på kontoret.

På fritiden fungerer den hvite skjorten godt til favorittjeansene dine. For et hverdagslig uttrykk kan du også slenge på et par sneakers. Du kan lett oppnå en preppy eller geek-chic look ved å ha en hvit skjorte under en genser, og la skjortekragen komme til syne i halsen. 

Les også: Den store skjorteguiden til mannen


3. Kasjmirgenseren

Det finnes kanskje ikke et mer populært høstplagg her i nord enn den gode, gamle strikkegenseren. Denne godsaken kommer i alle tenkelige farger, materialer og snitt. Mange legger sin elsk på den litt store ullgenseren om høsten, men vi mener flere burde investere i en skikkelig kashmirgenser – nivået over strikkegenseren.

Kashmir er kanskje ikke det letteste stoffet å holde ved like, men ser og føles absolutt nydelig ut på. Selv til et enkelt par jeans, uten noe annet, vil en kashmirgenser løfte hele antrekket.

Dette strikkede plagget passer hele året da kasjmir er godt temperaturregulerende. Første gang du skal kjøpe en kashmirgenser? Velg en klassisk modell i en nøytral farge du kan bruke til det meste. Pass på at fargen står til huden din så du får understreket restene av sommergløden!


4. Midi-skjørtet

Dette skjørtet hører hjemme i alle voksne kvinners garderobe. Det er flatterende, passer på jobb og fremhever den kvinnelige silhuetten din på en diskré måte. Skjørtet kommer i alt fra figurnære til løse og flagrende modeller.

Midi-skjørtet er superfeminint, klassisk og går til rett under kneet. Til høsten ser dette skjørtet flott ut i et litt tykt materiale, akkompagnert av en kasjmirgenser og høye hæler. Figurnære varianter gjør seg særlig godt på arbeidsplassen sammen med en hvit skjorte. Dytt gjerne skjortens ende ned i skjørtet for en mer formell stil.    

 

Les også: Disse plaggene går aldri av moten


5. De perfekte jeansene

Så enkelt, og så vanskelig på samme tid. Å finne de perfekte jeansene til din kropp er ikke alltid så lett. Her handler det rett og slett om passform, passform og passform. Dra i en butikk med flere ulike jeansmodeller, og spør gjerne personalet om hjelp, slik at du er sikret å velge den riktige buksen for din kropp. Husk at lengden på buksen helst skal stoppe akkurat nederst på hælen din. Rumpen skal løftes, ikke klemmes flat, og livet bør ikke sitte for løst eller trangt.

Den mest klassiske jeansen er bootcut-modellen, som svinger litt ut ved foten. Denne passer de fleste damer, da den ser velbalansert ut på grunn av sin form. Gå gjerne for en mørkeblå, så har du noe som passer til middagsselskaper, jobb eller fritid.

Om høsten er jeansen det perfekte plagget. Varmt nok til at du kan gå med det ute i vinden, men ikke for varmt for innebruk. Den klassiske jeansfargen står også svært godt til de tradisjonelle høst-tonene som ofte preger butikkene og motebildet.

Les også: Slik finner du perfekte jeans til din kropp