5 måter å bruke et lommetørkle på

Lommetørkleet vil for alltid være et stilsikkert tilbehør i mannens garderobe, og begrenses heldigvis ikke bare til lommen på dressjakken.

Den finurlige detaljen til antrekket er lett å overse når man skal kle seg. Du bør likevel være oppmerksom på viktigheten av lommetørkleet. Bruker du det på en stilbevisst måte, kan du komme unna med bare ett lommetørkle for utrolig mange ulike anledninger. Her er våre fem beste anbefalinger for hvordan du kan style det med din garderobe.


1. Rundt håndleddet

Den første måten du kan style lommetørkleet på, er den klassiske knuten rundt håndleddet. Med en t-skjorte eller oppbrettet/kortermet skjorte, gir denne stilen virkelig en ferie- og sommervibe ut av dimensjoner! Mange menn kvier seg for å bruke armbånd og andre smykker – da kan et tøft lommetørkle på armen komme til sin rett. Det ser avslappet, men stilsikkert ut, spesielt hvis du går for en kontrastfarge til resten av antrekket ditt.


2. I skjortelommen

Selv om dette punktet muligens er det mest åpenbare, kommer vi likevel ikke unna det. Vi snakker selvfølgelig om den fine varianten av tørkle-i-jakken. Brett lommetørkleet til enten en avlang firkant, et kvadrat eller la det tilsynelatende være «stappet oppi» lommen. Det finnes dessuten et hav av materialer å velge mellom, så her er det lett å endre detaljer raskt.


3. Rundt halsen

For en delikat og stilsikker fremtoning! Ikke alle menn vil være komfortable med denne looken, men vi ser stadig menn som knyter et lite tørkle rundt halsen. Det kan være et perfekt, hverdagslig substitutt for slipset eller sløyfen: når man vil ha på seg det lille ekstra, men anledningen ikke er riktig så formell. Tørkledet kan knytes på to måter: enten rett på halsen, med knuten utenpå eller innenfor skjorten, eller slik man knyter en sløyfe, med tørkledet liggende under kragekanten.


4. I baklommen

Noen sinne lurt på hva de som har et lommetørkle i baklommen egentlig skal bruke det til? Vel, sannsynligheten er stor for at det egentlig skal brukes til å bare henge akkurat der. Hverdagslig og tilsynelatende tilfeldig, er dette en uanstrengt måte å legge til litt farge i et ellers ensfarget antrekk.


5. Det egentlige formålet

Selv om det finnes mange måter å bruke et lommetørkle på, skal vi ikke glemme hovedbruksområdet til lommetørkleet: å snyte seg.


Lommetørklær til alle anledninger

Vi i Ferner Jacobsen er stolte av å være en av få butikker som fremdeles selger lommetørklær som er ment å bli brukt til det opprinnelige formålet. Blant vårt store sortiment, finner du ulike materialer og størrelser, alle med ulike bruksmønster.

Et lite lommetørkle passer til å gå med i lomma hvis du trenger å snyte deg i løpet av dagen, mens et silkelommetørkle passer bedre til å ha i jakkelommen på dressen, eller knytt rundt hånden. Lommetørklær i ull passer best i dressjakkelommen om høsten eller vinteren, mens et i lin er mer egnet til sommerhalvåret. Uansett hva du er på jakt etter, er vi trygge på at du vil finne en favoritt i vårt sortiment. Velkommen innom en av våre butikker i Oslo, på Fornebu eller i Fredrikstad!