5 kreative måter å style dressen på

Våg deg ut av komfortsonen!

Bruker du kun dress til spesielle anledninger, eller er den det faste hverdagsantrekket? Uansett hvordan du bruker den, kan dressen ha godt av en liten makeover. Her er våre fem tips til en litt mer kreativ, men like fult stilig dressversjon. 


1. T-skjorte fremfor stiv skjorte

Vi har blitt et langt mer avslappet samfunn når det kommer til mote. Hvorfor ikke dra dressen i samme retning? Et bedagelig preg på dressen kan faktisk gjøre den enda stiligere. Dropp den vanlige skjorten til fordel for en fin t-skjorte i stedet. På sommeren fungerer denne stilen særlig godt.

Dersom du vil starte med en mellomting mellom skjorte og t-skjorte, kan en polo-skjorte være løsningen. Med både krage og knapper er denne overdelen litt mer pyntet enn en vanlig t-skjorte, men likevel mer nedtonet enn den klassiske skjorten. Velg en farge som står godt til dressen slik at uttrykket ikke krasjer, samt en passform som fremhever dine beste sider.


2. Frekt fottøy

Dressen trenger ikke være synonymt med pensko, hvert fall ikke når det finnes så mange andre lekre herresko der ute. Som en forlengelse av det hverdagslige uttrykket, kan du kombinere dressen med et par kule loafers, båtsko, sandaler eller joggesko. Er du ekstra vågal kan du teste ut et skopar i en kontrastfarge.


3. Less is more – dropp slipset

Noen ganger handler stil om det du ikke velger. Knepp skjorten helt opp til kragen, og la slipset bli liggende hjemme. Uvant? Du føler deg kanskje litt naken når du ser deg i speilet for første gang, men ved å droppe slipset og likevel ha en tilknappet skjorte vil fokuset bli dratt rett opp til ansiktet ditt. Om høsten kan du gjerne velge et delikat skjerf fremfor slipset. Skjerf er ikke bare et flott tilbehør, det er også utrolig komfortabelt når været blir kjøligere.

 


4. Bryt mønsteret i to

Dressen er todelt, og kan også gjerne brukes som to ulike deler. Dressbuksen kan gå til så mangt, og dressjakken kan kle opp de fleste antrekk. Her er det et hav av kombinasjonsmuligheter – det er bare å dra frem alt fra klesskapet, teste ut hva som passer best til dressbuksen, og hva som ser stiligst ut under dressjakken.

Et sikkert valg til dressbuksen er en formsydd t-skjorte om sommeren, sammen med et belte som står i stil til skoene. Om høsten kan du skape en lun stemning med en helnorsk strikkegenser og varme boots, noe som for så vidt også passer til vintersesongen, gjerne under en lengre frakk. Om våren, før gradestokken når doble tall, kan en lys skjorte være den perfekte kombinasjonen til dressbuksen.

Dressjakken går som sagt til det meste, og kan spesielt kle opp din hverdagslige jeans og t-skjorte kombinasjon. Har du en go-to-jakke som du bruker over alle antrekk? Test det ut i en ukes tid. Kanskje har du funnet deg et nytt favorittantrekk?   


5. Klassisk lommetørkle eller en vakker blomst

Befinner du deg i det lekne hjørnet, kan et fargerikt lommetørkle være alt du trenger. Nyansene i lommetørkleet bør stå til fargene i slipset – ikke vær redd for mønstre, sterke farger eller flere nyanser. Et lommetørkle som stikker ut av jakkelommen er lite nok til at du kommer unna med det meste, men samtidig synlig nok til at det har en innvirkning på det totale uttrykket.

Tiden er nå! La dressen skinne som aldri før med en eller flere av våre tips. Trenger du hjelp med stylingen står vi gladelig beredt.