5 grunner til å investere i en ordentlig joggebukse

Enten du liker det eller ei: joggebuksen har kommet for å bli – ikke bare som en del av søndagskosen, men også en like selvfølgelig del av hverdagslooken som jeansen.

Har du fremdeles ikke implementert vidunderplagget i garderoben? Her er grunnene til hvorfor det er på høy tid.


1. Komfortable klær gir god utstråling

Har du noen sinne opplevd å bli prakket på et plagg du egentlig ikke liker av butikkpersonale, eller tatt på en litt for trang overdel som du ikke føler deg vel i? Utstråling har mye å si for hvordan man fremstår, og går du ikledd noe du ikke er komfortabel i, er sannsynligheten stor for at det vil skinne igjennom. Joggebukser er som skapt for velbehag. Føler du deg bra, ser du bra ut!

 

Les også: Slik finner du perfekte jeans til din kropp


2. God trening med godt tøy

Det opprinnelige og egentlige formålet til joggebuksene ligger i selve ordet: det er en løstsittende bukse som skal brukes til å jogge i, men kan også brukes til annen type trening. Klatring, styrkeløft, yoga, rask gange, crossfit eller aerobics er alle former for trening hvor joggebuksen spiller en naturlig rolle. Og som alle vet: føler du deg bedre, presterer du bedre. Med en joggebukse av høy kvalitet, som sitter som den skal og ikke endrer form etter en runde i vaskemaskinen, er sannsynligheten høy for at du klarer den ekstra kilometeren eller de siste ti box jumpene.


3. Kvalitet over kvantitet

Uavhengig om du skal bruke joggebuksen i helgene, i ukedagene eller begge deler: utvaskede klær er kjipe å gå i. Sannsynligheten for at du føler deg fresh i en 5 år gammel sliten bukse, er med andre ord ganske liten. Kjøp en ny joggebukse av ordentlig kvalitet, vask den på maks 40 grader og du er sikret å ha den i mange år fremover.

 

4. Topper trendbarometeret

Athleisure er et uttrykk som manifesterte seg i språket på starten av 2010, og som senere ble et eget ord i Merriam Webster’s ordbok. Kort forklart er det en trend hvor klær som er designet for trening og andre aktiviteter blir brukt i ikke-sportslige sammenhenger. Typiske plagg er yogabukser, tights og joggebukser som ser ut som gymtøy, men som karakteriseres som moteriktige. Treningsklær er med andre ord på god vei ut av gymmen og ut i gatene. Går du ikledd en joggebukse, er du med andre ord helt on trend.

Del Ray joggebukse

5. Passer for alle former

En annen fordel med joggebukser er at den passer til absolutt alle kroppsfasonger! Enten du er høy eller lav, stor eller liten – eller noe midt i mellom; joggebuksen er din venn. Et tips til kvinner: Ved å kjøpe en med høyt liv, evt. langt skritt så du har mulighet til å dra den opp til midjen, kan det se kjempebra ut med en t-skjorte tucket ned i buksene eller en stram croptop, som fremhever midjen din.