4 måter å style en blazer

Løft et hvilket som helst antrekk med en stilig og sofistikert blazer.

Det er lenge siden damegarderoben stjal blazeren ut fra herreskapet og gjorde den sin egen. Blazeren er magisk i den forstand at den løfter antrekket på et blunk. Plagget er dessuten svært anvendelig og går utmerket til ethvert antrekk.

Blazeren kommer i utallige farger, mønstre, stoffer og fasonger. Det er derfor en smal sak å finne en modell som er helt «deg». Usikker på hva du skal style blazeren med? Hva enn du måtte ønske!


Over kjolen eller til skjørt

En maskulin blazer over feminine kjoler og skjørt i delikate farger kan skape en interessant kontrast. Er klesskapet fullt av blomster og pastellfarger, kan en røff blazer dra ned pikepreget og gjøre deg rålekker på sekunder. Har du mørke og edgy kjoler eller skjørt, kan du gå motsatt vei og velge en søtere blazer for å myke opp utrykket. Motsetninger tiltrekker hverandre, og vi garanterer at en blazer/kjole-kombinasjon blir en vinner i en hver setting.

Du kan også selvsagt gå for likt utrykk i plaggene dine for en mer gjennomført stil. Yndige kjoler og kvinnelige blazere kan fungere fint sammen, og vil få deg til å fremstå svært feminin. På motsatt side kan du også matche sorte kjoler med for eksempel blazere i skinn for en skikkelig rå sammensetning.


Til matchende bukser

Pakket inn i et mer ungdommelig stoff og snitt, kan en blazer/bukse-sammensetning se ordentlig lekker ut. Du blir garantert lagt merke til i et slikt antrekk, og beundrende blikk vil bli kastet din vei. Underdeler som skjørt og shorts kan også skape denne effekten ved å matche blazeren. Flere motehus designer sett som passer perfekt sammen. Dette kan også være en god investering, da du enten kan bruke overdel og underdel sammen, eller kombinere en av delene med andre plagg i garderoben.


Over badetøy

Om sommeren er å lounge ved bassengkanten eller på stranden ikke å forakte. Her er det selvsagt helt innafor å ha på lite klær, men noen kan nok kjenne at det er deilig å kunne slenge på seg et litt tildekkende plagg nå og da. Sola har muligens brent huden din, eller så blåser det kjølig. Uansett hva grunnen måtte være for å strekke seg etter et håndkle å tulle seg inn i, så er det fullt forståelig at man i visse tilfeller dekker seg til i bikini.

Ønsker du å se sofistikert ut, anbefaler vi at en blazer med lårlengde på stranda. Å sitte innpakket i et håndkle er deilig nok det, men hvor stilig ser du egentlig ut? Er målet å være moteriktig hvor enn du er, vil en blazer gi badetøyet litt av et løft. Sammen med et statementsmykke og en solhatt vil du skinne på beach cluben.


Til jeans

Uformelle bukser blir plutselig passende til litt mer formelle anledninger sammen med en blazer. Enten du skal i selskap, på jobbintervju eller møte venninner på kafé – blazeren er en god følgesvenn til dine favorittjeans. Er resten av antrekket ditt ensfarget, kan en mønstret blazer gi et mer spennende uttrykk. Går du derimot ikledd nedtonede toner, vil en fargerik blazer gjøre deg til et naturlig blikkfang.

Du kan i tillegg roe ned et antrekk hvor det skjer mye, enten i form av farger eller mønstre, med en klassisk og ensfarget blazer. Lag på lag er også delikat, dersom temperaturen tillater det. Ha gjerne blazeren åpen slik at alle plaggene blir synlige.

Hos Ferner Jacobsen finner du stilige blazere fra merker som Weekend Max Mara, Polo Ralph Lauren, Arnie Says og mange fler. Med dette plagget i skapet vil det være kort vei til fantastiske antrekkskombinasjoner.