24 tips til adventskalenderen til ham

 

Er du usikker på hvordan du skal komme deg i mål med 24 adventsgaver til pappa, kjæresten eller sønnen? Vi gir deg de beste gavetipsene.

Som om ikke julegavene er nok, er det mange som sitter med 24 ekstra gaver å pakke inn til adventskalenderen. For det er bare tull at menn ikke har lyst på pakkekalender. Men med så mange smågaver kan kreativiteten lett havne i stå. Er du helt blank hva gjelder alle, eller du sliter med å finne på de fire siste? Disse forslagene faller garantert i smak til den heldige mannen i ditt liv.


1. Skopleie

2000-tallet har vært sneakerens gullalder, og det blir stadig mer stuereint å akkompagnere sneakers til dress og annet pentøy. De fleste har skopuss til penskoene, men hva med rengjøring av sneakersene? Etter en halv sesong på asfalten, har også de en tendens til å bli skitne og slitte. I stedet for å kjøpe et nytt par, kan skoen få tilnærmet lik farge, form og tilstand som da den var ny – med et praktisk og smart lite rengjøringskit.

Se gjerne gjennom vårt varierte utvalg av skopleie.


2. Noe godt i glasset

Enten mannen du pakker inn gaver til er glad i øl, vin eller andre drikkevarer, vil han garantert sette pris på en flaske med det han liker best å fortære. Er han glad i å dele blir du sikkert invitert på et glass med noe godt i også.


3. Mansjettknapper

Når kvinner skal pynte seg, ser de helt forskjellige ut fra hverandre; det finnes ikke fullt så mange variasjoner når det kommer til dress. Likevel finnes det noen detaljer som setter prikken over i’en: mansjettknapper er en av disse. Skjem bort mannen med et par nye mansjettknapper i adventstiden – det vil garantert falle i smak.

Her kan du bla gjennom alle våre mansjettknapper i ulike prisklasser.


4. Daglige nødvendigheter

24 gaver er rett og slett mange gaver, og det kan være smart å pakke inn produkter han uansett benytter seg av til det daglige. Ny tannbørste, deodorant, q-tips, ansiktsvask eller håndkrem er ting han uansett trenger – sistnevnte i hvert fall på vinteren. Eller hva med en ny skjeggolje?


5. Hjemmelaget gavekort

Opplevelsesgavekort er en gjenganger – og ikke uten grunn. Adventstiden er ikke bare en tid for avslapning; det er også mye stress for å bli ferdig med alt før kirkeklokkene ringer inn og julefreden senker seg. Gi mannen et gavekort med en hyggelig aktivitet dere kan finne på sammen. Ryggmassasje, en spasertur som inkluderer et kaffestopp, juleverksted eller at dere ser favorittfilmen hans (for en gangs skyld) er midt i blinken i en stressende førjulstid.


6. Sokker

Joda, det kan argumenteres for at sokker er en kjedelig gave både å gi og å få, men like fullt er det få ting som er like praktisk og smart som et nytt par sokker. Å gå rundt med hull i sokkene er ikke bare usjarmerende – det bidrar også til et klammere inneklima for føttene i skoene. Har han alltid slitne sokker, eller kanskje du vil unne ham noen par med ekstra høy komfort?

I vårt sortiment finner du lave, høye, tjukke, tynne, ensfargede og mønstrete sokker.


7. Paraply

At snøen uansett kommer før jul, er ikke lenger en nasjonal sannhet. Ofte lar det ordentlige snøfallet vente på seg til over nyttår, mens adventstiden er preget av slaps og regnvær. Med en ny paraply kan du gjøre førjulstiden hans til en mye mer behagelig og hyggeligere affære.

Paraplyer fra både Swims og Fox er å finne i vår nettbutikk, så vel som våre fysiske butikker.


8. Flaxlodd

Blir man noen sinne lei av å få Flaxlodd i gave? Skrapelodd er en vinner som garantert aldri går av moten – og som dessuten har potensiale til å være en langt større gave enn det man kanskje tør å håpe på i første omgang. Husk å legge ved en lapp som sikrer deg halve gevinsten!


9. Boxer

Ingenting slår følelsen av box(er) fresh boxere – men akkurat det kan det være lett å glemme. Undertøy er kjedelig å kjøpe selv, men veldig hyggelig å få i gave. Adventstiden er en gyllen anledning til å gi mannen en påminner om hvor behagelig det er med nye boxere av høy kvalitet. Han har dessuten garantert noen som trenger å kastes, til fordel for noen nye.

Hos oss finner du boxere fra Polo Ralph Lauren, Calvin Klein, Derek Rose med mer.


10. Godteri

Det er alltid en gledelig opplevelse å pakke opp favorittgodteriet sitt på sengekanten – ingenting mer å si om denne oppleste og vedtatte sannheten.


11. Blad eller magasin

Har han en særegen hobby eller fritidsinteresse? Går du på en av de større kioskene, vil du sannsynligvis bli overrasket av hvor mange ulike magasiner det finnes i bladhyllene. Klokker, mote, motorsport, fiske, friluftsliv, reise eller noe helt annet – et blad er en utrolig fin gave som han kan spare til late romjulsdager.


12. Dessert på restaurant

Se for deg en helt vanlig onsdag: det er midt i uka, litt trått å komme seg gjennom dagen, men så vet man at når kvelden kommer og middagen er fortært – da skal man kle på seg og nyte en bedre dessert. Denne hverdagsluksusen vil garantert falle i smak!


13. Lommetørkle

Midt i julebordsesongen har de fleste lagt et knippe fester bak seg, og kanskje begynner det å bli kjedelig å ta på seg det samme antrekket hver gang. Med et lommetørkle bak en av kalenderukene er det bare å glede seg til å hoppe i finstasen på neste julebord.

Vi er stolte av vårt brede sortiment av lommetørklær signert By Ferner Jacobsen.


14. Klesrulle

Man vet aldri når man får behov for en klesrulle. Det er en genial, liten gave som kommer til nytte når man minst aner det. Støv, hårstrå og nupper på klærne er sjelden en vinner, og er en perfekt liten ting å ha liggende i skuffen på kontoret eller i klesskapet hjemme, rett ved ytterdøren.


15. Caps eller lue

En caps er kanskje ikke det man tenker mest på i adventstiden, men: skal han ut og reise til sydligere strøk over nyttår, kan en caps være en fiffig liten påminner om hva som er i vente. Capser fra Polo Ralph Lauren er uansett et plagg man aldri kan ha nok utgaver av i garderoben.

Hos Ferner Jacobsen finner du capser og luer i nesten alle regnbuens farger.


16. Spill til Playstation eller Xbox

Ikke alle menn vokser fra gleden ved å sette seg ned for å spille. Hva med å gi ham et nytt spill han enten har ønsket seg eller som du tror han vil like? Pass på å la denne gaven dukke opp i starten av adventstiden – hvis ikke risikerer du at han forsvinner for deg resten av julen.


17. Kleshengere til bukser

Kleshengere av høy kvalitet gjør ikke bare at klærne blir oppbevart på en god måte i garderoben. Det er også mye hyggeligere å åpne klesskapet dersom de fine plaggene henger på fine hengere. Spesielt bukser er det mange som ikke tar seg bryet med å henge opp ordentlig – så hvorfor ikke gi mannen en kleshenger spesielt beregnet for bukser?

Se vårt utvalg av kleshengere til bukser (, men også overdeler).


18. Elektronisk duppeditt

Hvem får vel nok av duppeditter, eller var det dippedutter? Enten det er nye ørepropper, en linse til å sette på telefonkameraet eller en ekstra telefonlader, er det en nyttig kalendergave å gi bort noe han virkelig har bruk for.


19. Abonnement på strømmetjeneste

Har han rundet Netflix, så er det kanskje på tide å introdusere HBO eller Sumo? Det koster lite sammenlignet med hva du får, og er en perfekt gave å gi – sammen kan dere oppleve nye serier utover de kalde vintermånedene.

 


20. Singlet og undertrøyer

Ingenting er som å ha en fløyelsmyk singlet under genseren, skjorten eller yttertøyet. Dette er nok et eksempel på en ting som er litt kjedelig å kjøpe selv, men en fryd å få i gave. Legger man litt ekstra penger i undertrøyer, vil man også merke at det lønner seg – disse plaggene beholder sin opprinnelige stand etter mange runder i maskinen.

Her kan du ta en titt på vårt utvalg av våre behagelige undertrøyer fra Calvin Klein.


21. Varme tøfler

Hva med et par nye tøfler å daffe rundt med enten hjemme eller på hytta? Ingenting er viktigere enn å holde seg varm om vinteren, og er det gulvkaldt, er et par gode tøfler et kjærkomment tilskudd til garderoben.


22. En annerledes dusjsåpe

Samme hvor god lukt det er i dusjsåpen, slutter man etterhvert å legge merke til hvordan den lukter. Det er det samme med parfyme – så et godt tips er å gi ham en dusjsåpe som lukter helt annerledes enn den han bruker. Dette vil gi både han selv, men også de rundt, en ny, god duft å lukte på.


23. Vask til dunjakker

Dunjakken får hard medfart i løpet av en vintersesong. Det kan være både dyrt og masete å skulle sende den på rens til enhver tid – for ikke å snakke om at det er tidkrevende. De færreste har dessuten lyst til å gi slipp på dunjakken midt i den kaldeste tiden. Da er det å ha en egen rengjøring til dunjakker et ess i ermet! Vaskemiddel for dunjakker optimaliserer pustefunksjonen, gjenoppretter «fluffiness» og fjerner vond lukt.

Se vårt utvalg av vaskemiddel for dunjakker og annet vedlikehold til klær.


24. Gavekort

Står du i knipa hva gjelder den siste gaven? Kanskje han har sett seg ut noe i sortimentet vårt som er litt for dyrt for en kalendergave? Med et gavekort på 250 kroner gir du ham et kjærkomment avslag i prisen på hans neste plagg fra Ferner Jacobsen.

Vi har også gavekort i mange andre prisklasser.